Fokus på Wall!

Felix Wall

Imorgon onsdag väntar en ny tuff match för IFK när vi gästas av Huddinge IF på Tunavallen med start kl.19:30.

En spelare som numera bär kaptensbindeln efter Emil Fritzells skadefrånvaro är Felix Wall. Den fortfarande unga (25 år), men erfarna mittbacken är nu inne på sin 4:e säsong i klubben och har blivit en viktig kugge i seniorlaget. Vi passade på att ställa några frågor till Felix om hur säsongen hittills varit och tankarna framåt.

Tjena Felix, allt bra?

– Tjena, alltid bra med mig!

Seger i derbyt mot City i lördags. Dina tankar om matchen och din prestation som var riktigt bra?

– Vi ser ut som vinnare redan innan domaren blåser i pipan. Bra laginsats och vi spelar precis så som vi kan när vi är som bäst. Min prestation ser bra ut tack vare att alla andra underlättar för mig och själva gör riktigt fina insatser. Då kommer jag rätt in i matchen och får göra det jag är bra på.

Nu väntar Huddinge hemma under onsdagen. Ni gjorde en bra match borta mot dom trots förlust. Vad krävs för vinst?

– Vi vet att vi är starka hemma, borta var det mycket spel i luften. Nu blir det mer på backen, det krävs högt bolltempo och en likadan glöd så vinner vi!

Ni har ju blandat och gett lite under säsongen hittills. Hur ser du på dina prestationer?

– Stämmer, vi har en tendens till att underprestera på bortaplan, det gäller som lag och individuellt. Jag är ändå nöjd med min prestationer generellt.

Ett tufft spelschema väntar nu mot flera topplag. Vad tror du blir viktigt att tänka på för laget för att lyckas ta poäng?

– Vi är lika tuffa för motståndarna att möta så jag tänker att dem behöver förbereda sig lika mycket som oss. Tar vi med oss ett fint passningsspel som vi kan ha och en bra moral för dagen slår vi alla i serien. Det blir såklart tufft när Emil är tillfälligt borta, vi blir lite uddlösa stundtals. Men då får andra kliva fram. Det är många som har sett jättefina ut i träning bland annat Joel Hedström och Ahmed Ibrahim. Så möjligtvis att dem tar vid under Emils frånvaro.

Tack Felix och stort lycka till imorgon på matchen mot Huddinge!
Mer om matchen mot Huddinge IF kommer under onsdagen här på hemsidan! Matchstart är kl.19:30 på Tunavallen.