Fokus på Wigren & P19!

IFK spelarna 2022-03-26 219 (2)

(På bild: Simon Wigren)

På fredag är det äntligen dags för IFK:s P19-lag att inleda seriespelet när man gästas av Värmbols FC på Årby IP med start kl.19:00. 

IFK har under ett par år saknat det äldsta pojklaget i föreningen, klubbens juniorlag. Ett lag som ska vara närmast föreningens representationslag och en förberedande verksamhet innan man tar klivet över till seniorspelet. IFK har nu äntligen fått fram ett lag tack vare förra årets P17-lag (pojkar födda 2004) som i år tagit klivit över och blivit föreningens nya P19. I och med detta har nu klubben en verksamhet hela vägen från Bollskolan (5 åringar) upp till juniorlag (19år) på pojksidan. Utöver detta har klubben som bekant nu även en bollskola för flickor födda 2016-2017 samt ett flicklag för tjejer födda 2014-2015.

Inför P19-lagets seriepremiär på fredag passade vi på att ställa ett par frågor till Simon Wigren, kapten för P19 och som inför den här säsongen blivit uppflyttad till seniorlaget där han kombinerar träning och matchspel med både P19 och A-laget:

Hej Simon, hur är läget?
– Det är otroligt bra med mig!

På fredag drar P19-serien igång, dina tankar inför årets seriespel?
– Det ska bli kul att få dra igång med seriespelet nu efter en lång försäsong.

IFK har inte haft något juniorlag på ett par år nu och man ställer upp med ett rätt ungt P19-lag i år.
Hur ser du på lagets chanser?

– Våra chanser i år är bra fast att vi har ett väldigt ungt lag. Vi har många nya spelare inför årets säsong men det känns som att alla har kommit bra in i laget och vi har blivit bättre för varje match vi har spelat. Vi har som sagt väldigt unga spelare, men jag känner ändå att de har tagit för sig och gör det bra.

Du har ju gått hela vägen från pojkfotbollen i klubben upp till seniorlaget nu.
Hur tycker du att din fotbollsresa har varit?

– Resan har varit bra. Jag har varit uppe och tränat en del med A-laget nu och även innan den här säsongen och jag känner att det finns en bra dialog mellan A-laget och U-lagen.

Hur fungerar det att kombinera träning i seniorlaget och P19-laget med match i både P19 och U23?
– Jag tycker att det fungerar bra. Vi har hittat en bra balans mellan träningarna med A-laget och P19 så att det passar bra för mig. Matcherna med P19 och U23 kompletterar varandra bra och det är bra med matcher.

Vad har du för egna mål med årets säsong?
– Mina mål med denna säsong är att jag vill vara med och vinna U19 serien samt att plocka hem skytteligan där.

Tack Simon och stort lycka till i år!

 

(Foto: Tommy LS Andersson)