Förlust i kvalspelet!

DSC_5975

IFK förlorade söndagens kvalspel till svenska cupen mot division 1-laget IFK Stocksund.
Slutresultatet skrevs till 1-2 (0-1) och målskytt för IFK blev Daniel Hanna.

Det blev en rätt avslagen kvalmatch när de bägge kamratföreningarna möttes under söndagen. Både lagen befinner sig mitt emellan seriespelet och det märktes på planen. Det var ändå gästerna som tog ledningen i matchens 40:e minuten, ett resultat som stod sig halvleken ut.

Stocksund skulle utöka sin ledningen i den 54:e minuten efter att man lite för enkelt har fått tag sig igenom IFK:s försvar. Dock skulle Blåtopparna snabbt reducera i den 56:e minuten då Simon Lundevall snyggt tagit sig förbi flera Stocksundspelare och elegant lobbat upp bollen till Daniel Hanna som kan skjuta in den till 1-2. Stocksund skapar därefter flera 100%-målchanser och kan stänga matchen, men Benjamin Machini i IFK-målet gör flera riktigt bra räddningar samt har stolparna med sig.
IFK skulle sedan få ett bra tryck i tilläggsminuterna mot Stocksund där man skapar ett par riktigt heta lägen för kvittering, men 1-2 står sig och gästerna tar sig välförtjänt vidare i cupspelet.

Nu kan vi släppa allt som har med cupspel att göra för den här säsongen och helt rikta in oss på det så viktiga seriespelet.
En match återstår för Blåtopparna innan ett sommaruppehåll väntar och det är tabelltrean Arameisk-Syrianska IF som ska gästa oss under onsdagskvällen med matchstart kl.19:30 på Tunavallen. Mer om den matchen dyker upp här på hemsidan under onsdagen.

(Foto av: Tommy LS)