Förlust i Södertälje!

fot

IFK förlorade söndagens bortamatch mot United IK Nordic med 4-1 (1-0).
Målskytt för IFK blev Johannes Andersson. 

IFK har det tungt just nu i årets division 2-serie. Under söndagen förlorade laget sin 5:e match för säsongen när United IK Nordic tog hem alla poängen lagen emellan. IFK skapar som vanligt, får vi nästan säga, ett antal riktigt bra målchanser, men får inte dit bollen i mål. Istället är det Nordic som gör mål efter 24 minuter via en frispark som seglar förbi försvaret och hemmalaget kan nicka in ledningsmålet. IFK har därefter kvitteringslägen med bland annat ett ribbskott från Berhane Samson, men vi lyckas inte sätta dit den. Resultatet står sig halvleken ut.

I den andra halvan utökar hemmalaget sin ledning efter slarv från IFK. Man lyckas efter detta aldrig att etablera något tryck på Nordic utan dom utökar till 3-0 i den 83:e minuten innan Johannes Andersson får dit en reducering. I slutskedet slarvar IFK på nytt och Nordic sätter spiken i kistan till 4-1.

En tung uppförsbacke just nu för IFK som även dras med många skador. Men med det sagt så skapar laget hela tiden flertalet heta målchanser men som vi inte lyckas förvalta, vilket ofta har blivit avgörande i de senaste matcherna.

Vi går nu in i en ny träningsvecka som avslutas på lördag när IFK Lidingö gästar Tunavallen med start kl.17:00. En match som blir otroligt viktig för blåtopparna för att inta tappa luckan lagen emellan där det just nu skiljer 4 poäng till Lidingös fördel.

På lördag avgörs även den så heta IFK-Golfen ute på Eskilstuna Golfklubb, så har du tid över kan du besöka golfen först innan matchen drar igång.