Förlust i Stockholm!

DSC_0389

(På bild: Gilbert Ishmiwe & Lasse Ström)

Det blev en tung förlust under lördagens bortamatch mot IFK Haninge.
Stockholmarna vann matchen med 1-0 (1-0).

Läs tränare Lasse Ströms sammanställning från matchen här:
Vi får en riktig skitstart på matchen då de gör 1-0 efter 1 minut och vi är inte alls på tå de första 5-7 minuterna. De har ett läge till där vi inte kliver dit och som avslutas med en farlig cykelspark. Efter det så tar vi tag i taktpinnen och höjer oss ordentligt. Vi spelar bra och skapar en hel del. Vi får ett par hörnor och några farliga frisparkslägen, dock utan resultat. När vi är inne i en riktigt bra period så tappar vi boll på mitten. Haninge gör en bra omställning och kommer runt på deras högersida. Ett fint inspel efter marken slutar med att vi river ner deras spelare som ska avsluta och de får en korrekt dömd straff. Den känns tung när vi har ett flow i spelet.

Blott 16 åriga debutanten i målet, Valter Jonasson slänger sig åt rätt håll, men bollen går utanför Valters vänstra stolpe. Valter hade tagit den om den gått på mål. Valter gör förövrigt en riktigt bra match, lugn och stabil. Han gör flera bra ingripande och det är bara att lyfta på hatten för den debuten. Kommer bli spännande att se Valters utveckling.

Vi får energi av straffmissen och går till halvtidspaus med en god känsla. Andra halvlek är fortsatt bra från våran sida. Vi kämpar för en kvittering och vi saknar inte chanser. Vi gör lite byten och får mer energi där ersättarna gör det bra. Vi behåller trycket och skapar mycket utan att få utdelning.

Sen tillslut kvitterar vi, men vi får inte målet godkänt. Eldin Lugonja nickar på ett inlägg från höger och får en jätteträff som går ribba in i krysset. Bollen studsar en halvmeter innanför mållinjen, men varken domaren eller assisterande domaren ser att bollen är inne. Det var de ensamma om på hela Torvalla IP…Haninges målvakt sa efter matchen att den var klart inne och han fattade inte att domaren inte kunde se det. Numera så filmas ju matcherna så bevisen finns, men det hjälper ju inte oss i efterhand tyvärr.

Eldin har nu fått 3 korrekta mål bortdömda under de inledande matcherna i serien vilket känns jobbigt då vi kunde haft några mer poäng mer i serien. Bara att bita ihop och ta nya tag. Vi var värda åtminstone oavgjort idag. Killarna gör en riktigt bra match och vi får ta med oss det framöver. Kan vi bara vara med från start i matcherna så kommer det att bli bra. Vi fick ändå ett kvitto på att vi kan. Nu gör vi en bra träningsvecka och ser framemot nästa match hemma mot IK Sleipner på fredagkväll.

Välkomna att komma o stötta laget.

 

(Foto av: Tommy LS)