Förlust mot Åtvid!

DSC_4956

(På bild: Rwi Elias)

IFK förlorade fredagens klassikermöte hemma mot Åtvidabergs FF med 2-3 (2-1).
Målskyttar i IFK blev Salem Bakos och Albin Flodkvist.

Åtvidaberg öppnade matchen starkt och tog ledningen redan i den 2:a minuten. IFK skulle dock komma in allt mer i matchen och tog över fullständigt därefter. IFK gjorde nog en av dem starkaste halvlekarna på väldigt länge när man var i stort sätt helt överlägsna i alla delar av planen. Kvitteringen skulle också komma i den 21:a minuten efter att Salem Bakos lyckas nicka bollen i mål. Därefter skapar Blåtopparna flera lägen och skulle även ta ledningen i den 36:e minuten efter mål från Albin Flodkvist. IFK har sedan flera fina lägen att utöka ledningen, med bland annat två bollar i målramen, men 2-1 stod sig halvleken ut.

Likt flera matcher tidigare släpper IFK sedan in ett nytt tidigt mål, denna gång 3 minuter in i den andra halvleken och vi har 2-2 på resultattavlan. Det är sedan gästerna från Åtvidaberg som är det starkaste laget i den andra halvleken och skapar ett par farliga lägen, även om IFK sticker upp vid ett par tillfällen. Framförallt via vänsterkanten där Elias Rigö kom in och gjorde ett pigg inhopp. Tyvärr lyckas vi inte få till det där sista som behövdes, utan istället, i den 93:e minuten lyckas Åtvidaberg få till ett anfall som avslutas med ett skott som letar sig in i mål och 2-3 för gästerna.

En otroligt tuff och hård förlust efter att man gjort en fantastisk första halvlek som man tyvärr inte lyckades hålla upp under den andra halvan. Vi får ta nya tag redan på fredag igen, den 14/6 kl.19:30 på Tunavallen när Smedby AIS gästar oss.

 

(Foto av: Tommy LS)