Förlust mot BIS!

DSC_4870

IFK förlorade DM-finalen under lördagen med klara 1-6 (1-1) hemma mot Nyköpings BIS. Målskytt för IFK blev Emil Fritzell.

Det var spelmässigt en väldigt jämn match under den första halvleken, men det var gästerna som tog ledningen i matchens 11:e minut efter en omställning där en BIS-spelare avlossar ett hårt skott rakt i stolpen och mitt ut till en fristående bortaspelare som slår in returen. IFK skulle kvittera i den 24:e minuten av Emil Fritzell efter att Jacob Jensen spelat in bollen från högerkanten till Salem Bakos som förlängde passningen in i boxen där Simon Lundevall trycker dit bollen men där målvakten räddar och Fritzell kan slå dit returen.

Båda lagen skapar därefter flertalet fina målchanser, men de bägge målvakterna storspelar och gör flera fina räddningar. Tyvärr åkte IFK-målvakten för dagen, Petter Björkman, på en skada i samband med en situation i slutet av halvleken och fick utgå till den andra halvleken.

IFK har ett jätteläge att ta ledningen i början av den andra halvleken efter att Lundevall fint spelat fram till en rusande Elias Rigö på högerkanten som tar sig inåt i plan och spelar in bollen till Petar Krizanovic, som gjorde sin seniordebut denna dag och som till vardags spelar i klubbens P19-lag, född 2007. Tyvärr lyckas inte Petar slå in bollen utan den går över.

I matchens 59:e minut tilldelas gästerna en diskutabel straff efter att en BIS-spelare lyft bollen mot Salem Bakos arm, men straff blev det och mål därefter. IFK trycker därefter på för en kvittering och har en hörna i matchens 65:e minut som BIS lyckas få undan och får en kontring på efter en fint slagen djupledspassning som skapar ett 1-mot-1-läge och som dom därefter kan slå dit 1-3-målet på. Luften åkte tyvärr ur för Blåtopparna där och man började istället slarva vid flera tillfällen som ledde till nya baklängesmål och där matchen tillslut sluta med en 1-6-förlust.

Vi tar med oss matchens första 60 minuter som vi gör bra och vi lyfter även våra unga spelare, (samtliga födda 2007) som gjorde senior och tävlingsdebut idag för klubben. Dessa var utöver Petar även Vilmer Hansson och Hugo Ellneskog.

Härnäst väntar det sista genrepet för IFK innan seriestarten och vi gästas av FC Gute från Gotland nu på lördag den 23 mars med start kl.14:30 på Tunavallen. Varmt välkommen då!

 

(Foto av: Tommy LS)