Förlust mot BIS!

IFK vs Karlslund O 2021-10-18 950

Nyköpings BIS besegrade IFK på Rosvallas konstgräs under söndagen med 4-1 (1-0) och IFK:s målskytt blev Robin Holm (på bilden).

Det var hemmalaget BIS som öppnade matchen starkast och kunde göra 1-0 redan i den 6:e minuten. IFK kommer allt mer in i matchen efter detta och skapar ett par chanser utan resultat. I den 40:e minuten rycker Eric Robertson ifrån sin back och skapar sig ett friläge som leder till att försvararen i Bissarna blir tvungen att dra ner Eric och åker på en frilägesutvisning. IFK har sedan två bra frisparkslägen som är nära att gå i mål, men 1-0 står sig till halvtid.

Den andra halvleken hann knappt börja innan Bissarna åker på nästa motgång när bollen studsar upp på en hand som leder till straff för IFK. Robin Holm tar hand om den, men lyckas inte sätta dit den. Istället går bollen ribba ner, ribba ut. Olyckligt i ett läge där ett kvitteringsmål hade förändrat matchbilden ytterligare. Istället gör hemmalaget 2-0 i den 56:e minuten på en omställning och bara 10 minuter senare utökar hemmalaget till 3-0. I den 70:e minuten får även Nyköping straff efter en ny omställning som dom behärskat sätter till för 4-0. IFK reducerar sedan i den 90:e minuten genom Robin Holm, men matchen var redan avgjord.

Nu gäller det att ta nya tag när vi i nästa match på söndag gästas av tabelljumbon Rynninge IK hemma på Tunavallen med avspark kl. 17:00. Ett Rynninge vi verkligen har revansch att utkräva på. Mer om den matchen kommer under veckan.