Förlust mot ett bättre Haninge!

DSC_1518

IFK förlorade hemmapremiären mot IFK Haninge med 1-4 (0-3). IFK:s målskytt blev Albin Flodkvist!

Det var redan på förhand ett tuff uppgift IFK hade under söndagen när det topptippade laget IFK Haninge gästade Tunavallen. Laget leddes av den tidigare landslagsspelare Erkan Zengin som låg bakom mycket av Haninges spel. Gästerna va dem som styrde spelet och skapade flera lägen. Ledningsmålet skulle också komma i den 20:e minuten efter en kort hörna där spelet sedan bytte sida som ledde till ett inspel och direkt skott i mål. Haninge utökade sin ledning 9 minuter senare efter ett rent slarv av IFK i sitt uppspel där man tappar bollen och Haninge kan göra 0-2. Det var Haninge för i stort sätt hela slanten under den första halvleken och dom skulle även få in ett 0-3-mål innan halvtidsvilan. Målet kom till efter en hög fin passning centralt i plan från Zengin till en löpande Pa Dibba i Haninge som snyggt kan lyfta över bollen mot en chanslös Rickard Larsson i IFK-målet. Larsson som hade väldigt mycket att göra denna dag stoppade även flertalet målchanser för gästerna och gjorde en bra match för IFK.

I den andra halvleken gör IFK två byten där bland annat Albin Flodkvist, född 2006 kom in på topp i IFK. Blåtopparna är betydligt piggare och tar för sig allt mer i spelet nu där Simon Lundevall ligger bakom mycket. Det är även han som först skapar sig en riktig bra målchans innan han i anfallet efter tar sig förbi 3 Haningespelare och slår in bollen framför Haninges målvakt som lämnar retur och Flodkvist kan slå in bollen i öppet mål. IFK har därefter en bra period i matchen där en pigg Flodkvist tar för sig och skapar oreda, men tyvärr blir det inga fler mål för IFK. Haninge tar tillbaka spelet och lyckas även slå in 1-4 i den 93:e minuten efter en omställning där Zengin på nytt kan slå en fin passning mellan backarna och Haninge kan fastställa slutresultatet till 1-4.

IFK Haninge var numret för stora denna dag och åter igen gör IFK en godkänd andra halvlek, men tyvärr räcker inte det. Vi måste se till att vara lika alerta och våga ta för oss än mer redan från start. Härnäst väntar en ny tuff uppgift för IFK när vi möter ett annat tilltänkt topplag i IK Sleipner borta på fredag kväll, mer om den matchen kommer i slutet på veckan. Utöver det laddar nu föreningen på för fullt inför den kommande Eskilstunacupen som vi till helgen arrangerar tillsammans med Kvicksunds SK och Skogstorps GOIF. Med 454 anmälda lag hoppas vi nu att många tar sig ut till alla arenor i stan under helgen och tar del av cupen.

(Foto av: Tommy LS)