Förlust mot ett effektivt Haninge!

DSC_5143

Det blev en ny förlust för Blåtopparna under söndagseftermiddagen när IFK Haninge gästade Tunavallen.
Gästerna vann matchen med 0-3 (0-1).

Det blev ingen rolig eftermiddag för de cirka 450 åskådarna som tog sig till Vallen när IFK:s sponsorer bjöd på fri entré.
Gästerna från Stockholm, tillika topplaget IFK Haninge vann matchen rättvist efter att man tagit ledning redan i den 5:e minuten efter ett fint skott utanför straffområdet. Det såg ut som det skulle bli en riktig tuff afton för Blåtopparna när Haninge verkligen spelade ut under de första minuterna av matchen, men IFK skulle jämna ut spelet under den andra delen av första halvlek och man skapade många fina lägen som man borde ha förvaltat bättre, men 0-1 stod sig halvleken ut.

Haninge började den andra halvleken starkt och kunde i den 50:e minuten utöka sin ledning till 0-2 efter en hörna som gått för långt, men där gästerna vinner tillbaka bollen och spelar sig in i straffområdet, får till ett skott som Alex i IFK-målet räddar, men där en Haningespelare kan mota in returen. IFK fortsätter ändå gå för en reducering och man skapar på nytt flera bra chanser, men det där sista saknades under den här matchen. Istället punkterar gästerna matchen i den 72:a minuten till 0-3 som blir slutresultatet. En tung förlust mot ett effektivare och stundtals väldigt bra lag.

Vi tar nya tag redan på torsdag igen när vi då reser till Norrköping för att gästa ett nytt topplag i IK Sleipner med start klockan 19:30 på Platinumcars Arena. Mer inför den matchen kommer under veckan.

 

(Foto av: Tommy LS)