Förlust mot Kumla!

DSCN0512-768x576

Det blev en ny tung förlust under fredagskvällen när kamratföreningen IFK Kumla gästade Tunavallen. Slutresultatet skrevs till 0-3 (0-1) till Kumla.

Matchen hann knappt börja innan gästerna i den 3:e matchminuten gör 0-1 efter en bra slagen hörna där en Kumlaspelare är högst på bollen och nickar in dit den vid bortre delen av stolpen. Matchen böljar sedan fram och tillbaka innan hemmalaget i den 25:e minuten börjar skapa några lägen bra lägen.
Man har bland annat ett fin anfall på vänsterkanten där Dennis Botchey är nära att spela Sebastian Kantolic Nygårds fri, men som i sista sekunden bryts av en Kumlaspelare. 0-1 står sig till pausvilan.

Det hann gå 10 minuter i den andra halvleken innan gästerna utökar ledningen till 0-2 efter att IFK först lyckats bryta ett Kumla-anfall, men där bollen i andra läget studsar ut till en bortaspelare som är snabbast på bollen och distinkt skjuter in den bakom Sam i IFK-målet. Man försöker sedan få igång spelet allt mer i hemmalaget, men det går lite för sakta idag, och man lyckas aldrig komma upp i någon högre nivå.

Peyman Alkoyun har en bra frispark men som dessvärre smiter precis utanför stolpen. Även Sebstian Kantolic Nygårds har ett fint läge efter att Ayoub Abassi lyft bollen bakom Kumlas backlinje, men där bortalagets målvakt kommer ut och gör en bra reflexräddning på skottet. Nya holländaren Christopher Bito byts sedan in i den 72:a minuten, och i anfallet efter tar han sig förbi sin försvarare på kanten och serverar Hugo Rödlund i mitten av straffområdet som tyvärr får till skottet mitt på målvakten. Närmare än så kommer inte blåtopparna idag, utan i den 90:e minuten efter slarv i ett uppspel från hemmalagets sida kan istället Kumla sätta dit 0-3.

IFK Kumla spelar kompakt och gör det bättre än Eskilstuna idag, och dom vinner matchen välförtjänt.
Nu gäller det att hitta tillbaka till glädjen och kämparglöden igen. Det är otroligt mycket kvar att spela om.

Ny match väntar redan nu på tisdag den 15 september då det är dags för semifinal i DM-slutspelet. Seriekollegan Värmbols FC gästar Tunavallen med matchstart kl.19:30. Därefter, nästa lördag den 19 september gästar topplaget BK Forward Tunavallen kl.14:00 i en ny match i division 2 Södra Svealand.