Förlust mot Mjölby!

DSC_7761

Det blev en tung eftermiddag i Östergötland under söndagen. Hemmalaget Mjölby AI FF vann matchen med 3-0 (1-0).

Det var ett helt annat IFK som starta den här matchen till skillnad från förra helgen. Man var inte alls på tårna utan hemmalaget var klart bättre och skapade flertalet lägen under första delen under den första halvleken. Mjölby skulle även ta ledningen i den 27:e minuten efter en frispark som skjuts under IFK:s mur och in i mål. Efter hemmalagets ledningsmål började IFK att komma igång och man hade ett par fina lägen till kvittering, men man fick se sig mållösa.

I den andra halvleken trycker IFK på för en kvitteringen och man skapar flera fina chanser, men hemmalagets målvakt storspelar den här dagen och gör många fina räddningar och har även bra hjälp från målramen. Och som välbekant när man går för en kvittering så öppnar man sig bakåt, något som Mjölby utnyttjar två gånger i slutet av matchen och kan vinna med 3-0.

En otroligt sur förlust som likväl kunde slutat oavgjort eller med seger för Blåtopparna. Det gäller verkligen att ta tillvara på sina chanser för vi kommer inte få något gratis under de här resterande matcherna. I och med förlusten ligger IFK i dagsläget på negativ kvalplats i tabellen och härnäst väntar en ny tuff uppgift när kamratföreningen, tillika topplaget IFK Haninge gästar Tunavallen i nästa omgång. En match som blir otroligt viktig för Blåtopparna och i samband med matchen bjuder våra sponsorer på entrén så vi hoppas på stort stöd på läktarna. Mer inför den matchen kommer under veckan.

(Foto av: Tommy LS)