Förlust mot Motala!

mjölby fritzell

IFK förlorade årets sista match under söndagen den 1a advent när man gästade serieledaren Motala AIF på Idrottsparken i Motala. Resultatet skrevs till 3-0 (0-0) för hemmalaget som i och med segern även tog hem hela serien och avancemanget till division 1 nästa år. 

IFK stod upp bra i matchen mot serieledaren trots stort manfall på grund av skador och sjukdomar. Även om det var hemmalaget som förde matchen och skapade ett par lägen under den första halvleken stod sig ändå resultatet 0-0 fram till halvtidsvilan. Under den andra halvan var det ett Motala som verkligen tryckte på och fick in sitt ledningsmål efter en hörna i den 53:e minuten. Det är sedan en svajande matchbild där Motala sticker upp på ett par omställningar men där IFK har mycket boll och börjar kliva på allt mer. IFK är även väldigt nära att sätta dit en kvittering efter en hörna som styrs upp via ribban och ut. Just då där och då satt det nog en hel del Motala-supportrar och darra. Hemmalaget skulle dock tillslut kunna andas ut efter att man gjort 2-0 i den 89:e minuten efter en omställning. Även 3-0 kom kort därpå under tilläggstiden.

Vi gratulerar Motala till seriesegern och önskar dom all lycka till i ettan nästa år. För IFK:s del så gör man en stark match mot ett väldigt bra lag och man kan åka från Motala med raka ryggar.

Tränare Andreas Fröjdfeldt säger så här om matchen mot Motala:

– Det såg inte så ljust ut inför matchen, samtliga 5 ytterbackar som tagit hand om båda kanterna i 27 omgångar saknades plus ett par spelare till och i startelvan hade vi 3 spelare som hade mått bäst av att inte spela från start. Trots det gör vi en väldigt stark insats och spelar fotboll på det sättet vi vill och ger Motala en match hela vägen in och vi är väl någon centimeter ifrån att göra 1-1 i minut 82 när bollen via ribban balanserar på mållinjen. När Motala i minut 89 gör 2-0 är matchen över och vi får gratulera ett starkt Motala till seriesegern.

Nu tar vi ett otroligt skönt uppehåll och börjar sedan ladda på inför 2022!
Under veckan kommer en längre intervju med tränare Fröjdfeldt här på hemsidan som sammanfattar säsongen, håll utkik!