Förlust mot Tyresö

tyresö-ff-2020-1

Under lördagen spelades vad vi i alla fall hoppas på, årets sista hemmamatch på Tunavallen när Tyresö FF gästade oss. Stockholmarna var det bättre laget och vann matchen med 0-3 (0-1).

Det var dock ett piggt IFK i början av matchen som var aggressiva och hade en bra press högt upp i planen. Det var även IFK som hade matchens första heta målchans när Ayoub Abassi snyggt spelade fram Sebastian Nygårds Kantolic i djupled. Tyvärr kom Nygårds lite ur vinkel och får skottet precis vid utsidan av burgaveln. IFK fortsätter vara det bättre laget, även om Tyresö jämnat ut spelet och haft några uppstick.

Det var sedan även gästerna som gjorde 0-1 i den 33:e minuten. IFK drar på sig en onödig frispark på mitten av planen som Tyresö snabbt spelar igång ut till högerkanten. Det blir därefter ett inlägg som skapar lite kaos i straffområdet, där IFK tillsluta lyckas rensa. Bollen hamnar utanför straffområdet och en bortaspelare kan snyggt skjuta in ledningsmålet i krysset. Helt otagbart för Sam i IFK:s mål. 0-1 står sig sedan till halvtid.

I den andra halvleken är Tyresö det bättre laget, och i den 56:e minuten kommer även 0-2-målet. Ett ”misslyckat” skott letar sig till den bortre stolpen där en Tyresöspelare är helt ren och enkelt kan slå dit bollen i öppet mål. IFK jämnar sedan ut spelet, men i den 70:e minuten, kommer från egentligen ingenting ett inspel som styrs via et IFK-ben och som ställer både Sam i målet och övriga IFK-försvarare, där en Tyresöspelare sedan kan glida in 0-3-målet vid den bortre stolpen.

Spelet böljar sedan fram och tillbaka, men IFK lyckas aldrig skapa någon mer målchans. Matchen slutar 0-3 och Tyresö vinner välförtjänt. Vi tar med oss den första halvleken när vi nu kliver in i slutomgången på lördag den 17 Oktober borta mot Sörmlandskollegan Värmbols FC från Katrineholm. Ett Värmbol som senast slog ut oss på straffar i DM-semifinalen för några veckor sen.

Det blir även en väldigt intressant slutomgång där allt ska avgöras. Både vilket lag som tar klivet upp till division 1, vilket lag som tar kvalplatsen dit, samt kampen i bottenstriden. Hittills har alla lag i botten chans att rädda kontraktet, och allt ska nu avgöras i en superspännande omgång på lördag. Något som är helt klart för oss i IFK är att vi inte kan åka ur direkt. Däremot kan vi fortfarande hamna på negativ kvalplats. En väldigt rolig och nervkittlande lördag att se fram emot. Mer om detta kommer på fredag inför matchen mot Värmbol.