Förlust mot United IK Nordic!

United IK Nordic 19 juni 21

Det blev en tung förlust under lördagseftermiddagen när favorittippade och hårdsatsande United IK Nordic besökte Tunavallen. Slutresultatet skrevs till 1-5 (1-2) för gästerna.

Det startade dock bra när IFK får en straff som säkert placeras dit av Emil Fritzell redan i den 4:e minuten. Glädjen blev dock inte långvarig, för redan 4 minuter senare får även gästerna en straff som sätts dit och vi har kvitterat till 1-1 innan den 10:e minuten är spelad. Det gick därefter fortsatt tungt för IFK efter att gästerna lyckats ta ledningen till 1-2 i den 18:e minuten efter en hörna. Resultatet skulle stå sig fram till halvtid.

Inför den andra halvleken gör IFK några förändringar i hopp om att jaga efter en kvittering, men redan i den 51:a minuten kan Nordic utöka sin ledning till 1-3 och inom loppet 12 minuter har Södertälje-laget dragit ifrån till hela 1-5 som även blev slutresultatet. Gästerna var denna dag tyvärr en storlek större. Med ett flertal namnkunniga spelare från de högre divisionerna så fick inte ett ungt IFK till det under den här matchen. Vi får dock ett nytt försök till revansch redan under nästa helg när vi gästar United IK Nordic i Södertälje på lördag (midsommardagen) med start kl.14:00.