Förlust mot Viljan!

viljan 2022

Under söndagen gästade IFK ett soldränkt Larslunda IP och IK Viljan. Hemmalaget vann matchen med 2-1 (1-0).
IFK:s mål gjordes av Fabian Bergsten.

Hemmalaget inledde piggt och tog ledningen redan i den 6:e minuten efter en hörnvariant som IFK blev passiva på. IFK kommer sedan allt mer in i matchen och började skapa ett par lägen, men utan att lyckas få till det där riktigt farliga avslutet. IFK, klädda i vitt för dagen hade sedan mest boll, men hemmalaget IK Viljan stack upp vid ett par tillfällen och skapade oreda i IFK-försvaret. Resultatet stod sig till halvtid.

Den anda halvan hann bara gå ett par sekunder när Sermed Habib dragit ifrån på vänsterkanten och spelat in till Fabian Bergsten som kan sätta dit kvitteringen. Matchen står sedan och väger och båda lagen skapar ett par lägen. Det är dock hemmalaget som tar ledningen i den 59:e minuten efter ha kommit runt på vänsterkanten och väggat sig igenom IFK-försvaret.
IFK försöker få till ett tryck och skapar ett par farliga lägen. Bland annat har Berhane Samson ett avslut i ribban och Isak Westlander en fin nick som Viljan-målvakten gör en fin räddning på. I slutminuterna har även Viljan ett par riktigt vassa omställningar som man är nära att skjuta in 3-1 på, men resultatet står sig och hemmalaget vinner med 2-1.

IFK har nu bara en match kvar innan seriepremiären den 3 april hemma mot Huddinge IF som startar kl.18:00 på Tunavallen.
Genrepet för IFK spelas hemma på söndag den 27 mars med start kl.13:00 på Tunavallen.

PS. Glöm inte heller att köpa ditt säsongskort, nu för bara 600:-!
Läs mer här: https://ifkeskilstuna.com/supporter/sasongskort/