Formstarkt Västerhaninge gästar

65546745-768x376

Seriematch
IFK Eskilstuna – Västerhaninge IF
Måndag 12 aug, kl 20.00, Tunavallen

Så har då hösten inletts med omgång 14 (Tullinge-Farsta möts 14/8). En blandad kompott med stora segersiffror och kryssmatcher. Serieledande Trosa imponerade stort då man på Fröslunda IP betvingade ett av topplagen, Syrianska E-a, med klara 5-1. Vasse forwarden Marcus Björklund stod för fyra av målen och ligger ett mål bakom vår skytteligaledare Emil Fritzell (18 mot 17). Andra topplag, Hanviken, Enhörna och City kryssade.

Vårt kära IFK inledde något darrigt på Värmdövallen mot Värmdö IF. Men efter Adnan Ciraks ledningsmål var det inget snack. 6-0 och äntligen fick vi hålla nollan i en match. Emil Fritzells tre mål kom via straff, en tåspets samt ett nickmål efter hörna. Sebastian Nygårds fick stöta in bollen efter ett mönsteranfall och Mohammed Wahap fick själv prickskjuta in en straff efter att ha blivit fälld. Smolk i glädjebägaren var att Felix Wall blev utburen på bår efter en olycklig närkamp. Vi kan i dagsläget inte säga något om skadans omfattning, ny röntgen väntar. Kan vara så att höstsäsongen är över för Felix del.

Nu väntar ett formstarkt Västerhaninge IF där 7-0 mot Hargs BK talar sitt tydliga språk. Vi vet också hur det är att förlora borta mot VIF. I våras blev det 1-2, trots kvittering av oss i 87:e minuten. Flera gånger dansade bollen på mållinjen och vägrade gå in i mål. Nu är vi mycket måna om att få till en revansch i måndagskvällens match (flyttad från 11/8).

Två nyförvärv är klara att förstärka truppen. Från AFC kommer 19-årige mittfältaren/forwarden Ibrahim Aldawuod. I dagarna har även mittfältaren Carl-Johan Ågren bestämt sig för spel i IFK. C-J har en bakgrund i Djurgårdens IF:s ungdoms- och juniorverksamhet. Senaste klubbadress är Sollentuna FF. Lämnar oss gör William Schmidt för spel i Triangelns IK. Vi tackar William för åren i IFK!

/Programredaktionen

Insläpp sker vid sektion G-H (mot Nattkröken).
Entré 60:-
Pensionärer/studerande 40:-
Ungdom 16 år och yngre samt asylsökande med LMA-kort, fri entré.

Det finns möjlighet att på plats
betala entréavgift och handla med Swish!


Välkommen!