Gällande träningsmatcher!

IFK-Topbild-768x292

IFK Eskilstunas styrelse har noggrant följt Riksidrottsförbundets rekommendationer gällande träningsmatcher. Ny information har nu kommit till styrelsen i IFK Eskilstuna gällande detta.

Från Riksidrottsförbundet:
SvFF och SöFF beslutar nu över hur eller om matcher och tävlingar ska genomföras. Varje specialidrottsförbund (tex. Svenska Fotbollförbundet) avgör hur begränsningen av folksamlingar påverkar olika evenemang inom idrottsrörelsen. Folkhälsomyndigheten har understrukit vikten av att minska risken för smittspridning. Det ligger till grund för de beslut som fattas inom idrottsrörelsen. RF följer myndigheternas beslut och rekommendationer och uppmanar alla förbund och föreningar att göra detsamma.

IFK:s styrelse har därför idag tagit beslutet att tillåta träningsmatcher med vissa restriktioner som ska följas av IFK Eskilstunas samtliga lag:

1. Vi undviker resor och spelar endast matcher inom Sörmland (Beslut från SöFF). Allra helst spelas matcher inom kommunen.
Dock tillåter vi inga matcher mot lag från Södertälje då dessa tillhör Region Stockholm.

2. Vi byter om och duschar hemma. Detta är även ett kommunalt beslut, där samtliga omklädningsrum hålls stängda tills vidare.

3. När det gäller publik vid träningsmatcher hemma är det varje IFK lag som ansvarar för att vi har så lite publik som möjligt på våra matcher. FHM:s nyckeltal är max 50 personer. Vid träningsmatch borta åker vi i väg med så få personer som det är möjligt. Tänk dock på avståndet – Håll personlig distans.

4. Har vi en spelare som bor hos någon som är sjuk/krasslig eller befinner sig inom en riskgrupp tillåts inte denna spelare att deltaga.

Sedan följer vi tidigare rekommendationer:
• Tvätta händerna ofta, både före och direkt efter träning/match.
• Stanna hemma när du är sjuk!
• Hosta och nys i armvecket.
• Undvik att röra ögon, näsa och mun.
• Använd handsprit.
• Håll personlig distans.
• Var uppmärksam på att det kan finnas moment och platser som kan innebära högre risk för smittspridning, t.ex. vid delad utrustning och fysiska moment.
• Ombyte och dusch sker hemma.
• Som aktiv, medtag egen vattenflaska.
• Känner du dig hängig eller det minsta förkyld, oavsett om du är aktiv, ledare, förälder/vårdnadshavare – Stanna hemma!

IFK Eskilstunas styrelse vill även klargöra att dessa restriktioner snabbt kan ändras beroende på Folkhälsomyndighetens, Riksidrottsförbundets och Svenska Fotbollförbundets nya rekommendationer.

Med vänlig hälsning / IFK Eskilstunas Styrelse