Gilbert Ishimwe återvänder till IFK!

Gilbert 2023

Den kvicke yttern Gilbert Ishimwe återvänder till IFK Eskilstuna. Mittfältaren ansluter närmast från Divison 1-klubben Örebro Syrianska, men har tidigare också representerat Eskilstuna City samt AFC Eskilstuna.

Gilbert som i ung ålder spelade i IFK:s framgångsrika P2000-lag är nu klar för en återkomst till klubben och har skrivit på ett kontrakt över säsongen 2023.

Tränare Andreas Fröjdfeldt säger så här om Gillbert:
– Vi har letat efter en yttermittfältare och gärna en spelare som kan bryta mönster och göra saker på egen hand och där passar Gilbert perfekt in. Han är skicklig 1vs1 och har fina avslut med båda fötterna och vi hoppas att det ska komma en hel del poäng från hans sida i år.

Vi ställde även ett par frågor till Gille som han kallas:

Berätta om din karriär hittills?
– Jag har på seniornivå representerat Eskilstuna City i Div2/Div3  och Örebro Syrianska i Div 1 där jag första halvåret var utlånad till Karlslund i Division 2.

Hur skulle du beskriva dig själv som fotbollsspelare?
– Jag som spelare tycker att jag har en teknik och fart som sticker ut.

Varför blev det IFK igen nu?
– När Andreas förklarade hur truppen är uppbyggd och vad de saknar samt vill få ut av mig så kändes det som att den rollen kan passa mig perfekt, så det blev tillslut ett enkelt och naturligt beslut.

Din målsättning med säsongen?
– Jag vill att vi blandar oss i toppstriden i år.

Vi tackar Gille för dom orden och önskar han ett stort lycka till med säsongen!