Gothiaäventyret över för den här gången!

P16 - 2007

(På bild: IFK:s P16-lag på Gothia Cup 2023)

Det stora cupäventyret nere i Göteborg är över för den här gången och vi har passat på att höra lite med tränarna i de olika lagen hur upplevelsen har varit:

IFK:s P17-lags (födda 2006) tränare Emil Gustafsson sammanställer veckan så här:
– Vilket äventyr Gothia blev! Vi inleder måndagen med en seger mot Munktorp, sedan på kvällen var det dags för invigningen, sedan var det bara hem o ladda för match mot ett amerikanskt lag på tisdagen. Vi vinner även den matchen o blir klara för A-slutspel. På onsdagen blir det gruppfinal mot ett lag från Spanien. Vi tar då ytterligare en ny seger. Genom hela gruppen så känner vi att vårat försvarsspel är riktigt starkt och vi spelar verkligen som ett lag och det tar vi verkligen med oss in till slutspelet.

Torsdag morgon började slutspelet i en 1/32-final mot ytterligare ett amerikanskt lag. Där visar vi verkligen att vi är ett starkt lag och vinner den matchen. På eftermiddagen därefter väntar 1/16-final mot ett tyskt lag. Där gör vi en riktigt bra insats o visar att vi vill mer och vi lyckas tillslut vinna den matchen med 1-0. Det är en riktigt härlig stämning i laget. På fredagen var det dags för 1/8-final mot ett tyskt lag igen. Den här gången blir det tyvärr förlust mot ett väldigt duktigt lag som var numret för stort tyvärr, matchen slutar 2-0.

Överlag så gör grabbarna en kanonturnering och det är så mycket som man vill berömma, men något som sticker ut under hela turneringen är vilken fantastisk lagkänsla vi har och det bevisar vi när vi både vinner tillsammans man även förlorar tillsammans. De var nog nyckel till att vi tog oss så långt som vi gjorde. Det här blev ett minne vi sent kommer glömma, vi har haft väldigt härliga matcher, men även väldigt roligt utanför med bland annat Liseberg och invigningen. Sist, men inte minst så måste vi från P17 rikta ett stort tack till alla föräldrar och kompisar som åkte ner o heja på oss, fantastiskt stöd genom hela turneringen. Vi ledare är väldigt stolta över grabbarna och hur Gothia-äventyret blev!

IFK:s P16-lags (födda 2007) tränare David Karlsson sammanställer deras vecka:
– Gothiaäventyret är över och det blev inte riktigt som vi hade hoppats. Spelmässigt gör vi en godkänt turnering men inte mer än så. Vi orkade inte riktigt på torsdagens 3:e match och ett väldigt bra Sickla lyckades kriga ner oss på ett blåsigt och lutande Kviberg 18. Med facit i hand så är vi små marginaler från att spela en semi mot spanjorerna som sedan vann hela turneringen. Åkersberga som vi slog i 32-del slog norrmännen som spelade final i sin grupp. Förövrigt ofattbart att en slutspelsmatch i A-slutspel i världens största ungdomsturnering kan spelas under dessa förutsättningar.

Ett par tunga avbräck inför avresan som tyvärr väger tungt där nere. Vi laddar nu om och kommer igen! Som helhet har killarna haft en rolig vecka och förhoppningsvis kan vi bygga vidare på detta till hösten.  Att bo i en gymnastiksal, 60 pers tillsammans med båda 08 lagen, bygger förhoppningsvis karaktär för framtiden.  Nu är det full fokus på höstens kvalspel.

IFK:s P15-lags (födda 2008) tränare Samson Ashaolu säger så här om veckan i Göteborg:
– Väldigt rolig och spännande vecka, grabbarna kämpade på och fick känna på en rolig turnering där de skapade nya minne båda på plan och utanför, föräldrarna var väldigt engagerade och det uppskattas. Jag avslutar med att veckan var påfrestande men otroligt värt de!

Vi tackar alla ledare för deras ord och ser nu fram emot en otroligt rolig fotbollshöst!


(På bild: IFK:s 15-lag)


(På bild: IFK:s 17-lag)