Govand Shawn till Rikslägret!

Govand Shawn 2022

Den 4-8 juli arrangeras Rikslägret för pojkar födda 2007 i Halmstad och IFK:s Govand Shawn är en av dom uttagna!

Govand som oftast spelar i en offensiv central mittfältsroll hör till vardags hemma i klubbens U17-lag som han anslöt till inför den här säsongen från AFC Eskilstuna. Govand har under den här säsongen tagit allt större kliv och får varje vecka utmanas mot att spela mot killar som är både 1 och 2 år äldre än honom.

Rikslägret är en aktivitet som ingår i ”Spelarutbildning – en helhet”. Riksläger för 15-åringar är läger för individen och målgrupp är spelare som i nuläget hunnit längst i sin utveckling. 136 spelare (120 utespelare och 16 målvakter) kallas till lägret. Det är ungdomsförbundskaptenerna för flick och pojk i samråd med Nationella Fotbollsutbildare som tar ut spelarna. Förbundskapten för 2007-kullen pojk är Roger Franzén.

Under lägret genomförs utbildning i form av träningar, matcher och teorigenomgångar i olika ämnen samt föreläsning av förbundskaptenen. Rikslägret är en viktig förberedelse i arbetet med att säkerställa landslagsverksamheten för flick- och pojklandslag 15 år som startar på hösten.

Att vi i IFK fortsätter fostra allt fler spelare på en hög nivå bevisar att klubben är på helt rätt väg med sin ungdomsverksamhet. Sedan tidigare har klubben idag redan 4 spelare födda 2004 i vårat seniorlag.

IFK Eskilstuna önskar Govand ett stort lycka till nere i Halmstad!