Hugo Wingemark uppflyttad till seniorlaget!

Hugo-W-768x512

16-årige Hugo Wingemark flyttas permanent upp till IFK:s seniorlag. Den snabba vänsterbacken är nu den tredje spelaren från IFK:s duktiga U-16 lag som i år flyttas upp. Sedan tidigare finns Joel Hedström och Carl Wärme i seniortruppen, och som både spelade i senaste segermatchen mot City i DM-kvartsfinalen.

IFK Eskilstunas tränare Andreas Fröjdfeldt & Stefan Ilic om uppflyttningen av Hugo:

Hugo har varit en offensiv spelare under sin uppväxt men har senaste året skolats om till vänsterback. Hugo har fin spelförståelse samt bra känsla i sina fötter. Vi hoppas att han ska fortsätta ta steg i sin utveckling hos oss.

Vi passade på att ställa 3 frågor till Hugo:

1. Dina tankar kring uppflyttningen?
-Det känns kul att vara uppflyttad och jag tror att det är nyttigt för mig att testa på seniorspel så tidigt som möjligt.

2. Beskriv dig själv som fotbollsspelare?
-Jag är en vänsterback som gillar att anfalla, jag är inte så stor men kompenserar det med att löpa mycket. Jag gör alltid mitt bästa för att inte förlora för jag hatar att förlora.

3. Dina förväntningar på den här säsongen?
-Mina egna förväntningar på den här säsongen är se och lyssna och försöka lära mig så mycket som möjligt. Mina förväntningar på laget är att vi ska vara med o fajtas om att gå upp.

Vi säger stort grattis till Hugo och önskar honom ett stort lycka till under 2020!