IFK:s Bollskola för flickor födda 2018-2019!

UEFA_Playmakers_SvFF_Banners_1200x628_FacebookTwitter4

Anmälan är öppen till IFK:s bollskola för flickor födda 2018-2019!

Bollskolan är barnens möjlighet till leka-spela-lära, där erbjuder IFK flickor mellan 5-6 år en fotbollsglädje nere på Balsta IP.

IFK ingår i projektet ”UEFA Playmakers” som är ett samarbete mellan Svenska Fotbollförbundet, UEFA och Disney där målet med satsningen är att nå ännu fler tjejer till fotbollen. Vi i IFK Eskilstuna var först i Sörmland med det här konceptet och går nu in på vårat 4:e år i Playmakers.

Upplägget på träningar är genom ”Storytelling” (En berättelse), där varje träningspass följer en av Disneys fantastiska filmer. Träningarna bygger på lek, glädje och kamratskap samt allsidig träning och grundläggande fotbollskunskaper. Tjejerna får också vara delaktiga i att förbereda äventyret och övningarna.
Mycket fokus läggs på grovmotoriken (springa, hoppa, krypa, rulla, fånga, kasta, sparka) och koordination samt på grunderna i fotboll som passa, skjuta och driva/dribbla.

Träningarna startar upp den 9 maj och håller på mellan kl.17:30-18:30 på Balsta IP. Träningarna sker sedan 1 gång i veckan och vi räknar med att hålla på fram till mitten av juni, där vi sedan tar ett sommaruppehåll och återstartar träningarna igen under augustimånad och håller sedan på september ut.

Fokuset på träningarna är en introduktion till fotboll med leken i centrum.

Intresseanmälan till IFK:s Bollskola för flickor födda 2018-2019 gör du till IFK:s kansli på:
Mail: kansli@ifkeskilstuna.net
Telefon: 073-518 42 00

Skicka spelarens fullständiga namn, vårdnadshavarens namn samt kontaktuppgifter.

Om du har frågor angående Bollskolan flickor eller UEFA Playmakers så är du välkommen att kontakta Jenny Neimann, ansvarig Bollskolan flickor, på telefonnummer 070-5157005.

Varmt välkommen!