IFK Eskilstuna och AFC utökar sitt samarbete!

8743535

Fotbollsklubbarna AFC Eskilstuna och IFK Eskilstuna inledde ett mer tätare samarbete under säsongen 2019. Något som utökas till den nästkommande säsong 2020.

AFC Eskilstunas P19-lag, kommer kontinuerligt dela träningstider med IFK Eskilstunas herrlag som kommer att husera i Div2 året 2020. På så sätt kommer det bli lättare för ungdomsspelare att få testa på seniorfotboll, samtidigt får de många bra matcher med P19. På så sätt är förhoppningen att AFC Eskilstunas P19-lag kan ta ett kliv i seriesystemet.

Tidigare säsong 2019 har ett samarbete funnits kring namngivna spelare i AFC Eskilstunas A-lagstrupp, som har haft möjlighet att spela seniorfotboll med IFK Eskilstuna. Det kommer även finnas under den kommande säsong 2020 där vi kommer att arbeta för fortsatt samarbeta med varandra.

Dessutom kommer lagen att samarbeta mer kring laget som AFC Eskilstuna kommer ställa upp med i Folksam U21 Allsvenskan.

Tränarna i IFK Eskilstuna Andreas Fröjdfeldt och Stefan Ilic, kommer således jobba tajt med AFC Eskilstunas P19-tränarduo Rafi Isak och Jörgen Andersson. På så sätt kommer klubbarnas samarbete utökas och bli ännu starkare.

–  Från AFC Eskilstunas sida är vi nöjda med denna satsning. Tillsammans med IFK Eskilstuna kan vi göra något bra för fotbollen i Eskilstuna på en längre sikt, säger Jose Franco, klubbchef för AFC Eskilstuna.

– Vi i IFK Eskilstuna ser fram emot ett fortsatt bra samarbete med AFC Eskilstuna, där vi kan tillsammans utveckla vårt samarbete och se till att alla våra spelare som får möjligheten att träna/spela med AFC, får en bra start för framtiden och kommer vidare mot deras visioner och mål säger Åsa Åderman, ordförande i IFK Eskilstuna.