IFK Eskilstuna och Eskilstuna City inleder samarbete!

city ifk 2023

IFK och City är överens om att säsongen 2023 inleda ett fotbollsutvecklande samarbete.

Avtalet innebär att spelare från IFK som har ett professionellt kontrakt och har en ålder på högst 22 år kan spela för både IFK och City. Reglerna tillåter att City lånar som mest 4 utespelare och 1 målvakt vid varje enstaka match men att man med 4 dagars karens kan byta vilka spelare som ska ha denna möjlighet. De båda lagens tränarstaber kommer ha kontinuerlig kontakt och inför varje omgång blir City informerade om vilka spelare som finns tillgängliga och därefter ligger beslutet alltid hos City om vem eller vilka spelare man önskar låna in.

IFK Eskilstunas Axel Wärme (sportchef) och Andreas Fröjdfeldt (tränare) om samarbetet:
– Vi är väldigt nöjda med att vi och City är överens om detta. Det ger möjlighet till våra spelare som för stunden är utan eller med för lite speltid att öka just speltiden och fortsätta sin utveckling. Vi har senaste åren haft exakt samma avtal med VSK Fotboll där vi var den lånande klubben och just det avtalet har varit högst bidragande till att vi idag är ett etablerat div2 lag.

Eskilstuna Citys Laszlo Meszaros (från Citys styrelse) och Viktor Alf (tränare) om samarbetet:
Vi är väldigt nöjda med överenskommelsen, samarbetet kommer att gynna båda föreningarna genom att ge möjlighet för unga spelare från IFK till speltid samt möjlighet för City att förstärka laget med duktiga spelare, en vinn vinn situation för båda föreningarna. Samarbetet stämmer väl överens med Citys fastställda sportsliga vision och ambition, att fostra och utveckla unga spelare från de egna leden samt närområdet, och att bygga en stabil grund för att framöver avancera i seriesystemet.