IFK värvar 2 offensiva spelare!

boris o modou 2022 websida

(På bild från vänster: Boris Pantaleev & Modou Gassama)

IFK Eskilstuna är överens med Modou Gassama och Boris Pantaleev om avtal som sträcker sig säsongen ut. Båda spelarna är tillgängliga för spel till helgens match mot Arameiska Syrianska.

Modou Gassama är 27 år gammal och ansluter från IFK Haninge i Division 1 Norra. Modou spelade säsongen 2021 i seriekonkurrenten Huddinge där han svarade för 23 mål och placerade sig på en andra plats i skytteligan.

Boris Pantaleev är 23 år gammal och har stor erfarenhet från spel i både division 1 och division 2 och är en offensivt lagd spelare som i grunden är en central anfallare men som även kan spela ute på en kant eller som en offensiv central mittfältare.

Tränare Andreas om nyförvärven:
– Med dessa två värvningar så ökar vi våra chanser till att uppnå målet om att stanna kvar i serien. Modous senaste säsong i Div 2 var av väldigt hög kvalite och han är precis den spelartyp vi har saknat under detta år. I Boris får vi in ytterligare en poängspelare som kan göra mål och assists från flera olika delar av planen. Vi har lidit hårt under våren när det gäller att omvandla målchanser till mål men med värvningarna av Lundevall, Gassama och Pantaleev så hoppas vi få fart på målskyttet.

Vi passade även på att få lära känna våra nya spelare här nedan:

Boris:

Hej Boris, kan du beskriva dig själv som spelare?
– Jag är en snabb och teknisk spelare med bra spelförståelse som kan bidra mycket i det offensiva med min spetskvalité och mina vassa avslut med båda fötterna.

Beskriv din fotbollskarriär hittills?
– Jag har de senaste säsongerna tillhört FC Järfälla, Huddinge och även Linköping City i ettan norra.

Vad är ditt mål med höstsäsongen?
– Vi ska se till att inte bara hålla oss kvar i division 2 utan även kunna komma så högt upp i tabellen som möjligt. Chanserna för att ta placera sig i toppen finns ju inte där men vi ska se till att lägga grunden denna säsong för att se till att dominera nästa.

Modou:

Hej Modou, kan du beskriva dig själv som spelare?
– Jag gillar att vara en uppspelspunkt och vara delaktig så mycket som möjligt i spelet och sen ta mig in i boxen och avsluta anfallen. Jag har en stark fysik och kan då hjälpa laget både defensivt och offensivt på fasta situationer.

Beskriv din fotbollskarriär hittills?
– Jag spelade förra säsongen i Huddinge och den säsongen var lyckad med många mål gjorda och jag flyttade efter det till IFK Haninge i division 1 och nu är jag här.

Vad är ditt mål med höstsäsongen?
– Jag är här för att jag ska hjälpa laget med att göra så många mål som möjligt och se till att vi vinner matcher och är kvar i serien.


Vi hälsar Boris och Modou varmt välkomna till IFK Eskilstuna och önskar dom ett stort lycka till under hösten!