IFK gästar Enskede!

Enskde - IFK Eskilstuna hemsida

Det är matchdags igen för Blåtopparna som nu gästar Enskede IP och hemmalaget Enskede IK under onsdagskvällen!

Det är en intensiv period som klubbens seniorlag befinner sig i. Efter att ha vunnit hemma mot Smedby i fredags följde därefter uttåg ur DM-slutspelet för IFK:arna under måndagskvällen. Nu väntar en ny viktig division 2-match igen när vi nu alltså möter Enskede IK under onsdagskvällen. Det är ett Enskede IK som under förra säsongen tillhörde division 2 Norra Svealand, en serie man hamnade på en stark andra plats i, vilket resulterade till kvalspel för division 1, men som man föll i.

Hemmalaget har likt IFK haft en hel del blandade resultat under årets seriespel vilket lett till att man idag står på samma poäng som IFK (13 poäng) och befinner sig på en 9:e plats i tabellen (före IFK på målskillnad). I den förra omgången gästade Enskede IF Sylvia i en match som slutade med 2-0-seger för Sylvia efter att Enskede haft en hel del farliga målchanser som inte togs till vara på. För IFK:s del gjorde man en stark insats hemma mot Smedby när man vann med 3-2, men vi har fortsatt svårt att stänga matcher, även fast det räckte den gången.

Det är en viktig match för bägge lagen som nu väntar och för IFK:s del hoppas vi fortsätta se det fina anfallsspelet och att man krigar på i hela matchen för att lyckas ta med sig poäng hem igen.