IFK säkra nytt kontrakt!

DSCN0852-768x576

Det krävdes minst 1 poäng för att på egen hand säkra fortsatt spel i division 2 utan att behöva kvala, och detta lyckades man med under lördagens slutomgång av Division 2 Södra Svealand efter 2-2 (1-1) borta mot Värmbols FC.

Det var upplagt för drama i slutomgången av division 2 Södra Svealand under lördagen den 17 oktober, och drama blev det, men aldrig för IFK:s del. IFK gästade Sörmlandskollegan Värmbols FC från Katrineholm som inför matchen redan hade säkrat kontraktet. För IFK krävdes minst 1 poäng för att själva fixa de.

Matchen var en jämn sådan och spelat gick åt båda håll. Det var inte förrns i den 31:a matchminuten som Värmbol blir tilldelade en straff efter en handssituation, och som dom säkert slår in till 1-0 i den 33:e minuten. Dock skulle en kvittering snabbt komma från IFK. Detta efter att Emil Fritzell gått omkull efter en duell med målvakten i straffområdet. Emil tar själv hand om straffen och sätter den säkert till 1-1 i den 36:e minuten, ett resultat som stod sig halvleken ut.

Första 20 av andra halvlek är väldigt lik den första. Ett jämt spel där det går åt båda håll. Värmbol börjar sedan ta över mer av spelet, men i den 77:e minuten bryter Hugo Rödlund ett uppspel och driver med sig bollen i ett anfall och trycker dit ett bra avslut mot den bortre stolpen i mål, och 1-2 för IFK. Glädjen vara dock inte länge, för i den 80:e minuten kommer 2-2 från Värmbol efter en hörna som IFK inte lyckas få bort bollen från, och Värmbol kan komma till ett avslut som letar sig in i mål.
(Ett mål likt de som vi sett IFK släppa in ett par gånger tidigare i år tyvärr). Resultatet står sig matchen ut och IFK fixar den poängen som krävdes.

Man ska dock säga att övriga resultat i IFK:s serie också gick IFK:s väg. Bland annat slog Assyriska FF – Rynninge IK med hela 7-0, vilket betyder att vi gratulerar Assyriska FF till avancemanget till division 1 nästa år, samt att Rynninge hamnar på den negativa kvalplatsen där dom i sin tur nu får möta Eskilstuna City FK som under söndagen tog sig vidare från sitt kvalspel. Även IFK Kumla slog Huddinge IF med 5-2 vilket gör att även Huddinge hamnar bakom oss i tabellen, men får fortsätta i division 2 under 2021. Kvalplatsen till division 1 togs av Åtvidabergs FF som i sin sista match vann över Arameisk-Syrianska med 3-1. Dom som får lämna division 2 blir Newroz FC och Assyriska IF i Norrköping.

Vårat IFK hamnar på en 9:e plats i tabellen, med 14 inspelade poäng. En klart godkänd säsongen för oss där målet hela tiden var att få fortsätta division 2-spelet under 2021.