IFK skriver under Asllanikontraktet!

Asllanikontrakt_Banner-till-site_Wide-768x432

Vi i IFK Eskilstuna vill tillsammans med KIA som vår samarbetspartner arbeta för att alla barn ska få spela fotboll på lika villkor. Det är ett viktigt arbete som vi tar på fullaste allvar.

Vi har skrivit under ett Asllanikontrakt för att vi vill visa engagemang i det viktiga arbetet och sprida budskapet vidare till fler att skriva under.

Det är här drömmar vaknar och vänskapsbanden knyts. Det är här där barn utvecklas och har kul. Och det är här vi hittar alla föräldrar, tränare, syskon och vänner som möjliggör för våra barn att hitta glädjen i spelet.

KIA bilar finns där för att underlätta för alla föräldrar att skjutsa till träningar, matcher och cuper. Och vi hejar friskt på alla som drar sitt strå till stacken mot ett hållbart samhälle och ser till att samåka.

Från KIA om Asllanikontraktet och deras samarbete:

Tillsammans med landslagsspelaren Kosovare Asllani har Kia tagit nästa steg i satsningen inom barnfotbollen.. Att samarbeta med Asllani är självklart för oss på Kia, eftersom vi delar uppfattning i de viktigaste frågorna. Asllani är fotbollsstjärnan vars driv inte slutar efter 90 minuter, utan fortsätter även utanför planen. Hennes outtröttliga engagemang för att alla barn ska få samma möjligheter är lika viktigt som inspirerande och något som vi på Kia delar.

Med utgångpunkt i FN:s barnkonvention har vi nu tillsammans tagit fram Asllanikontraktet som Sveriges föreningar och klubbar kan skriva under. Syftet är att alla barn – oavsett kön, ålder eller etnicitet – ska få spela fotboll på lika villkor. Kontraktet består av fem korta – men viktiga – paragrafer. De som skriver under förbinder sig till att alla barn ska få chansen och ingen ska diskrimineras. För när vi låter alla spela kommer det att gynna både individen, samhället och fotbollen. Allt annat är en förlust, oavsett hur matchen slutar.

Mer information hittar du på www.kia.com och besök gärna IFK:s samarbetspartner Biltjänsten Serrander Bil AB på Mått Johanssons väg 40 i Eskilstuna.