IFK startar fotboll för tjejer!

bild-flickfotboll-768x475

Det är närmare 40 år sedan som IFK Eskilstuna senast hade fotboll för flickor i sin verksamhet, men nu är det äntligen dags igen!

Det var senast i början av 1980-talet som IFK senast bedrev fotboll för tjejer, men efter att klubben genom åren fått flera förfrågningar om att erbjuda fotboll för tjejer nere på Balsta IP och eftersom klubben även strävar efter att bli en mer jämställd förening har man nu i IFK Eskilstunas styrelse, efter att förfrågan har gått ut till (vid flera tillfällen informerat) föreningens alla ungdomsledare och flertalet föräldrar inom klubben fått ett klart och tydligt besked – Vi startar upp fotboll för tjejer från 2021!

Det långsiktiga målet för klubben är att kunna erbjuda fotboll för både tjejer och killar i en trygg miljö att både vara och utvecklas i, ge en bra fotbollsutbildning samt minnen för livet. På sikt hoppas vi att etablera lag i alla åldrar inom klubben för både flickor och pojkar, och att IFK Eskilstuna då är det naturliga valet för alla som vill spela fotboll i Eskilstuna.

Så här säger IFK Eskilstunas ordförande Åsa Åderman om satsningen:
– Vi i styrelsen ser och framför allt hör att flickfotboll är något som IFK Eskilstuna ska anamma och ser det som en utveckling i rätt riktning för att få till en mer jämställd förening. I och med denna satsning för flickfotbollen så hoppas vi också att intresset finns för vidare möjligheter för att få in damer/ tjejer till vår förening i framtiden, så jag ser fram emot kommande säsong 2021 och vad detta kan innebära för vår förening. Vi ses på fotbollsplanerna och ta hand om er och håll er friska.

Vi kommer börja med att ta in intresseanmälningar för spelare födda 2014, 2015 och 2016 till IFK Eskilstunas bollskola för flickor, gruppen kommer att träna 1 gång i veckan med start i Maj 2021 nere på Balsta IP. IFK kommer stå för instruktörer som kommer att leda passen under säsongen med träningar både på våren och på hösten.

Intresseanmälan görs till IFK Eskilstunas kansliansvarig, Jaan Kuutmann på:
Mail: kansli@ifkeskilstuna.net
Telefon: 073-518 42 00.
Uppge spelarens namn, personnummer, adress, postnummer, ort samt vårdnadshavarens för och efternamn, mailadress och telefonnummer.

Vi ser fram emot en otroligt rolig fotbollsvår!

Med vänlig hälsning / IFK Eskilstunas Ungdomsråd