IFK vidare till semifinal!

city-dm-8-aug-3

(På bild från vänster: Carl Wärme, Ayoub Abassi, Joel Hedström)

Det blev seger under tisdagskvällens DM-kvartsfinal mot lokalrivalen Eskilstuna City med 1-3 efter förlängning. Stor segerskytt i IFK blev Ayoub Abassi med sina 3 mål.

Det var hemmalaget Eskilstuna City som dock började matchen starkast. De randiga satte en bra press mot IFK:s backlinje som idag bestod av Jakob Jensen, Sebastian Gustavsson, Carl Wärme och Dennis Botchey. Och det var även City som var närmast ett ledningsmål innan 20 minuter var spelade. Sam Jammeh i IFK-buren höll ifrån bra, och gjorde två fina räddningar när hemmalaget kom allt närmare målet. Det skulle dock komma ett hemmamål på straff i den 29:e minuten där Sam i buren var chanslös.

Efter hemmaledningen började spelet att jämna ut sig allt mer, men 1-0 stod sig till paus. Övriga startspelare i IFK var Ahmed Ibrahim, Joel Hedström, Emil Efremovski, Hugo Rödlund, Ayoub Abassi och Lion Toma.

I den 50:e matchminuten åker en City-spelare på sitt andra gula, och IFK får spela mot 10 man. Och i den 64:e minuten kvitterar IFK på straff genom Ayoub Abassi. IFK snurrade även på med bytena och in kom bland annat Stefan Ilic, Peyman Alkoyun, Diecquincio Tob och Joey Salden.
Matchen ökade även i intensitet efter kvitteringen och och IFK tog över spelet allt mera. City skulle dock stå emot halvleken ut, och förlängning vänta i 2×15 minuter.

Efter 10 minuter spelade av den första förlängningshalvleken skulle sedan Ayoub Abassi kliva fram igen med en cykelspark, och 1-2 till IFK.

Och redan efter 4 minuter av den andra förlängningshalvleken skulle Jakob Jensen springa sig till en ny straff för IFK, och fram kliver Ayoub Abassi som stänker in 1-3, och hans tredje mål för dagen.

 

 

Matchen slutar 1-3 för IFK som nu tar sig vidare till DM-semi där vinnaren mellan Kvicksunds SK och Värmbols FC väntar. Roligt i IFK förutom Ayoubs hattrick är att båda 16åringarna Carl Wärme och Joel Hedström spela hela matchen med bravur. Vi ser fram emot att se ännu mer av dom i seniorlaget. Vi tackar även City för en bra match och önskar dom lycka till i seriespelet framöver.

Nu väntar seriespel igen för IFK, och ny match redan på lördag borta mot Örebrolaget Rynninge IK kl.14:00. Mer om den kommer under veckan.

(3-målsskytten Ayoub Abassi efter slutsignal)