Inga poäng mot Huddinge!

IFK vs Assyriska V 2022-04-23 759

IFK kammade noll borta mot Huddinge i vårens sista match. Hemmalaget vann med 2-0 (2-0).

Ett nytt jobbigt poängtapp och en ny match utan gjorda mål blev det under onsdagskvällen när IFK gästade Huddinge IF på Källbrinks idrottsplats. Det är tydligt vad som har saknats för Blåtopparna under vårsäsongen. Man kommer till otroligt många fina lägen och gör många riktigt bra prestationer mot flera lag, men när matcherna står och väger kan ett enda mål göra så stor skillnad och där har tyvärr inte IFK varit kliniska. Gör man inga mål vinner man tyvärr inga matcher och så har fallet varit för IFK under hela årets säsong än så länge.

Matchen mot Huddinge är likt flertalet matcher man haft under våren. En jämn start, men där Huddinge sedan tar över spelet. IFK lyckas ändå skapa en jättefarlighet genom Berhane Samson som får till ett fint skott, men som nickas undan på mållinjen. Istället är det sedan hemmalaget som tar ledningen i den 20:e minuten. Ett tillfällighetsmål som skapas via slarv från IFK-håll och 1-0. Spelet är därefter jämt fram till den 40:e minuten när Huddinge utökar ledningen till 2-0 via ett vackert distansskott.

I den andra halvleken är det ett mer piggare IFK som skapar två jättechanser genom Isak Westlander och Berhane Samson. Därefter är det Huddinge som sticker upp och har en farlig målchans, men som Elis Wahl räddar upp. Det är därefter ett böljande spel utan några större chanser. Huddinge vinner matchen rättvist och vi får lappa ihop oss nu under sommaruppehållet och ta nya tag i höst. 11 matcher återstår av årets säsong och vi vet alla vilka bekymmer laget haft med alla dessa skador.
Nu får vi lite tid att läka och spela ihop oss ännu mer så hoppas vi på en klart roligare höst!