Jakob Rylander klar för IFK Eskilstuna!

Jacob Rylander 2021

Den snabba 19årige mittbacken ansluter nu från Västerås SK Fotboll.
Övergången är permanent och Jakob kommer således ej att vara en av de spelare som lånas in över säsongen.


Tränare Andreas Fröjdfeldt säger så här om Jakob:

-Vi har tillsammans med Jakob och VSK Fotbolls akademiansvarige Herman Ottosson kommit fram till att denna lösning är den bästa för Jakobs utveckling trots att han har ett år kvar som U19 spelare i VSK Fotboll. Jakob har varit i full träning med oss sedan december och han har gjort ett väldigt gott intryck på oss både som spelare och person. Som spelare är han en snabb och följsam mittback som är svår att passera och jag tror att han har alla möjligheter att bli en viktig spelare för oss kommande säsong.


Vi passa på att ställa några frågor till Jakob:

Vilken är moderklubben?

-Västerås IK.

Beskriv din karriär hittills?

-Jag har som liten spelat i Västerås IK, men hela laget flyttade senare till VSK Fotboll där jag spelat några år i akademin fram tills nu och jag har även fått chansen att göra debut i A-laget.

Beskriv dig själv som spelare?

-Jag är en snabb försvarare som gillar att springa mycket och är bra i en-mot-en dueller. Jag vill även vara en spelare som vill delta och styra spelet.

Varför blev det nu IFK?

-Jag valde IFK för att jag tycker att det är en bra klubb som kan ta mig till nästa steg i karriären där jag vill utvecklas och spela seniorfotboll. Samt att det är en bra miljö, med bra spelare och ledare.

Dina förväntningar på säsongen?

-Förväntningarna på denna säsong är att vi ska göra det så bra som möjligt och ligga uppe i toppen av tabellen och att vi samtidigt ska ta steg framåt som lag.

Vi tackar Jakob för intervjun och önskar honom all lycka under 2021!