Jenny Neimann blir ambassadör för UEFA Playmakers!

DSC_6305

Jenny Neimann är ett av våra senaste tillskott på tränarsidan i IFK Eskilstuna och hon är idag huvudansvarig för bollskolan flickor födda 2017-2018.

IFK Eskilstuna arbetar som bekant med konceptet UEFA Playmakers som är ett koncept framtaget av UEFA i samarbete med Disney och Svenska Fotbollförbundet som i första hand riktar sig till flickor som en introduktion till fotbollen. Konceptet riktar sig till flickor i åldrarna 5-8 år och lämpar sig väldigt bra för vår bollskoleverksamhet i IFK.

UEFA Playmakers utgår ifrån flickors behov för att skapa en positiv och trygg introduktion till fotboll, en inlärningsmiljö som tar fokus på att bygga grundläggande rörelsekunskaper, bygga självförtroende och självkänsla med huvudfokus på fotbollens grunder och med hjälp av Disneys magiska berättelser.

I juni 2022 deltog Jenny i den allra första omgången av Tränarlyftet som anordnas av Svenska fotbollsförbundet (SvFF). Tränarlyftet är ett initiativ som startats för att skapa fler kvinnliga förebilder inom svensk fotboll. Genom denna kontakt samt initiativet i IFK Eskilstuna så har Jenny idag rekryterats till en roll som ambassadör av SvFF för att vid sidan av sitt ordinarie engagemang som ledare i föreningen även utbilda nya föreningar och genom erfarenhetsutbyte nå ut med konceptet UEFA Playmakers till fler distrikt och föreningar i Sverige.

På barn och ungdomskonferensen i Nyköping som arrangeras av Södermanlands fotbollförbund och RF-SISU Sörmland i november 2023 kommer Jenny bland annat  att sitta i en panel och prata mer om UEFA Playmakers, flickfotboll och hur vi i IFK Eskilstuna arbetar för att sprida mer fotbollsglädje till barn och ungdomar i Eskilstuna och Sörmland.

– Att få möjlighet att sprida mer kunskap om en positiv inlärningsmiljö som främjar barns aktivitet samt att få utvecklas som tränare och förebild för barn och ungdomar är det som är allra roligast med mina uppdrag, säger Jenny.

Vi inom IFK Eskilstuna är väldigt glada över att ha Jenny i vår verksamhet och önskar henne även ett riktigt stort lycka till i sitt kommande uppdrag hos fotbollförbundet.

(Foto av: Tommy LS)