Jenny Neimann – Instruktör på Playmakersträff i Malmö!

Lotta Schelin, Jenny Neimann och Lo Neiman 2024

(På bild: Lotta Schelin, IFK-ledaren Jenny Neimann och hennes dotter Lo)

Under helgen befann sig IFK:s ledare för Bollskolan-flick, Jenny Neimann och hennes dotter Lo nere i Malmö under UEFA F17-EM för att representera och presentera UEFA Playmakers tillsammans med SvFF och UEFA!

Mellan den 5-18 maj välkomnade värdstäderna Malmö och Lund en ny generation europeiska fotbollsspelare när 24 nationer gjorde upp om titeln i UEFA F17-EM. Slutsegrare för hela turneringen blev Spanien som i finalen slog England med hela 4-0. För svensk del blev man tyvärr utslagna i gruppspelet.

Under finalhelgen i Malmö presenterade UEFA sitt Playmakers-koncept, där IFK-ledaren Jenny Neimann var med som en av de utvalda instruktörerna. Playmakers-programmet använder Disneys berömda berättelsers attraktion för att ge tjejer i åldern fem till åtta år tidig exponering för att spela fotboll. Playmakers-sessioner är centrerade kring berömda Disney-filmhistorier och lär ut sociala färdigheter, grundläggande fysisk rörelseförmåga och grunderna i fotboll i en rolig och trygg miljö.

Playmakers är nu verksamma i 47 av UEFA:s 55 nationella medlemsförbund, från Belfast till Baku och har redan introducerat fotboll för över 95 000 tjejer i åldrarna fem till åtta över hela Europa. I Sverige finns det idag 3 647 deltagare och 249 utbildade ledare inom programmet.

Under helgen presenterade UEFA Playmakers sin första ambassadör någonsin, Sveriges bästa målskytt genom tiderna, Lotta Schelin. Schelin har en imponerande karriär med 185 landskamper och med sina 88 mål för Sverige är hon också vår mesta målskytt någonsin. Utöver sin karriär i svenska landslaget har hon även tre UEFA Women´s Champions league-vinnarmedaljer. Lotta Schelin förespråkar, utöver sina prestationer på fältet, passionerat sportens tillväxt vilket gör henne till en idealisk ambassadör för att inspirera unga tjejer att omfamna fotbollen. Tillkännagivandet kom vid en speciell Playmakers-session i Malmö. Evenemanget, som hölls i turneringens fanzone, erbjöd föräldrar, flickor och supportrar en glimt av programmet, som kombinerar fotbollsaktiviteter med magin i Disney-berättelser.

IFK-ledaren Jenny Neimann säger så här om helgens upplevelser:
– Att få möjligheten att få arbeta med det här och representera både SvFF, UEFA Playmakers och IFK Eskilstuna är en otrolig ära och jag är stolt över det arbete vi gör.

Dagarna i Malmö var fantastiska, jag fick tillsammans med Lotta Schelin, Nadine Kessler (UEFAs VD för damfotboll) och Samanthi Carlsson, SvFF, leda en Playmaker-session tillsammans med ett inlånat lag från FC Rosengård. Det var fantastiskt att se flickornas glädje och engagemang under vårt träningspass trots att de aldrig spelat Playmakers förut.

Vi fick möjlighet att prata en hel del fotboll med besökarna i Fanzone och Lotta ställde glatt upp på både fotografering och autografer och kön fram till henne ringlade lång.

IFK:s Playmakers-program riktar sig i år till tjejer födda 2018-2019. Läs mer om programmet och anmälan här:
https://ifkeskilstuna.com/ifk-bollskola-for-flickor-fodda-2018-2019/


(På bild: Samanthi Carlsson, Projektledare SvFF, Nadine Kessler, VD för UEFAs damfotboll, Lotta Schelin, Ambassadör för UEFA Playmakers, Alyssa Lagonia, Utvecklingsassistent för UEFAs damfotboll och Jenny Neimann, ledare IFK Eskilstuna och tränarutbildare för UEFA Playmakers)