Joel Rigö klar för IFK Eskilstuna!

Joel Rigö

Den 20årige mittfältaren och Eskilstunaspelaren ansluter från Örebro SK U19 som den senaste säsongen var endast en match ifrån att nå SM-final innan pandemin satte stopp för säsongen.


Tränare Andreas Fröjdfeldt säger så här om Joel:

-Redan för många år sedan gick det att se att denna spelare har en blick för spelet som verkligen sticker ut. Han var tidigt uppe i seniorfotbollen men tog senaste säsongen steget ”tillbaka” till U19 fotboll i ÖSK som jag är rätt säker på var väldigt nyttigt för honom. Nu är Joel återigen i en seniormiljö och vi ska göra allt vi kan för att hjälpa honom att på riktigt ta de steg som krävs för att lyckas på seniornivå. Lyckas vi med det så kommer vi att ha en spelare som kan göra stor nytta hos oss.


Vi passa på att ställa några frågor till Joel:

Vilken är moderklubben?

-Torshälla Nyby IS.

Beskriv din karriär hittills?

-Spelade ungdomsfotboll först och främst i Eskilstuna City innan jag gick över till AFC Eskilstuna en säsong. Gick sedan tillbaka till City som 17-åring 2018 och spelade två säsonger i division 2 och 3. Inför förra säsongen valde jag att gå till Örebro SK:s P19-lag där jag fick mycket speltid och vi var en match från att nå SM-final innan pandemin stoppade allt spel i höstas.

Beskriv dig själv som spelare?

-Skulle beskriva mig som en smart spelare med en bra passningsfot. Är från grunden central mittfältare, men kan även spela på andra positioner. Förra säsongen med Örebro SK så spelade jag till exempel både central mittfältare och ytterback.

Varför blev det nu IFK?

-Har spelat seniorfotboll tidigare, men känner att jag nu verkligen kan göra avtryck och ta nästa steg i min utveckling. IFK har en trupp med en bra mix av både unga spelare och rutinerade spelare vilket jag känner att jag vill vara en del av.

Dina förväntningar på säsongen?

-Vi har en ganska ung trupp men känner ändå att vi ska kunna utmana de flesta lagen och få en hög slutplacering i serien.

Vi tackar Joel för intervjun och önskar honom all lycka under 2021!