Johannes Andersson till IFK!

johannes andersson 2022

Den centrala mittfältaren Johannes Andersson, 18, ansluter närmast från Eskilstuna City och har skrivit på ett avtal över 2 säsonger med IFK!

Tränare Andreas Fröjdfeldt säger så här om Johannes:

– Johannes har en spelstil som passar in i det sätt vi vill spela fotboll på och han har alla möjligheter att bli en viktig spelare för oss.

Vi passade även på att ställa ett par frågor till Johannes:

Kan du beskriva din karriär hittills?

– Började i Hällbybrunns IF-bollskola och spelade i HBIF fram till 2014. Sedan var jag i Torshälla Nyby IS i två års tid och därifrån gick jag vidare till Eskilstuna City och har spelat där fram tills nu. Jag har även ingått i Sebastian Larsson-akademi under två år och i distriktslaget.

Beskriv dig själv som spelare?

– Som spelare har jag mycket energi, är drivande och ställer höga krav på mig själv. Jag har en bra passningsfot och kan spela på flera positioner för att hjälpa laget. Jag upplever också att jag har en bra blick för spelet.

Varför blev det IFK Eskilstuna?

– IFK har en bra vision för klubben och för min utveckling som spelare. Jag är också redo att ta nästa steg i min utveckling och med en ny miljö som IFK:s kommer det att kunna höja och utveckla mig som spelare framåt. Jag hoppas även att jag kommer kunna bidra i laget med min energi och spelegenskaper.


Vi tackar Johannes för intervjun och hälsar han ett varmt välkommen till klubben!