Kevin Berg ansluter till IFK!

Kevin Berg 2024

Mittfältaren Kevin Berg, 21, är klar för IFK Eskilstuna!

Kevin, med ett förflutet i Stockholms -och Södertäljefotbollen har skrivit på ett avtal med IFK över säsongen 2024. Kevin kommer senast från spel på College i USA, men har tidigare tillhört Enhörna IF, Vasalund och FC Djursholm.

Tränare Kent Andersson om Kevin:
-Han är talangfull och hela tiden redo att träna hårt för att hjälpa laget och med sin inställning så kommer han utvecklas o ta ett steg till den här säsongen.

Vi ställde även några frågor till Kevin för att få veta mer om honom:

Berätta, vem är Kevin Berg och vilken fotbollsbakgrund har du?
– Jag är en kille som fyller 22 år och är uppväxt i Södertälje. Har alltid spelat fotboll i Stockholm i ungdomen och tillhörde Djursholm från att jag var 14 tills 17 år och var i Vasalund ett år innan jag började köra seniorfotboll hemma i Södertälje för Enhörna IF. Var även en sväng på College och körde fotboll för en skola i Iowa förra året och har nu kommit hem för att testa på något nytt.

Vad är du för typ av fotbollsspelare och vilken position brukar du lira på eller föredra?
– Som fotbollsspelare är jag spelskicklig med bra teknik som gillar bollinnehav. Är relativt snabb och har spelat på ytterkanten, men har på senare år rört mig in mot mitten då jag är duktig passningsspelare och föredrar att få vara mer involverad i uppbyggandet i spelet. 

Dina tankar om IFK och kring den kommande säsongen? Någon egen målsättning?
– Tycker det är jättekul att ha kommit överens med IFK, har hört bra saker om föreningen och vet att det hålls en bra nivå inom klubben. Ser det som en möjlighet att utvecklas och har som målsättning att bidra med allt jag kan denna säsong. Vet att det är en tuff serie så det ska bli spännande!

Vi tackar Kevin för dom orden och hälsar han varmt välkommen till IFK Eskilstuna!