Kevin Dyplin tillbaka i IFK!

Kevin Dyplin 2021

Vi hälsar den 21åriga målvakten Kevin Dyplin välkommen hem till IFK igen!
Kevin lämnade IFK som junior för Assyriska FF där han inledde karriären i U19 innan han flyttades upp till klubbens A-lag där det blev spel i både division 1 och division 2. Sommaren 2020 flyttade Kevin till Örebro Syrianska i division 1 där han under hösten stod för starka insatser.

Tränare Andreas Fröjdfeldt säger så här om Kevin:

-Kevin har under de här 5 åren han varit iväg verkligen tagit fina steg framåt och kommer tillbaka till oss som en erfaren målvakt. Han ställer höga krav på sig själv och på andra och det som sticker ut är hans reflexer samt snabbhet.

Vi passade på att ställa några frågor till hemvändaren:

Beskriv karriären hittills?

-Den började i IFK Eskilstunas juniorlag och sen tog jag steget till Assyriska FF 2017 och där gjorde jag även min debut i A-laget och i division 1. Sen dess har jag stannat kvar i den klubben ända till förra säsongen då jag skrev på för Örebro Syrianska.

Beskriv dig som målvakt?

-Jag är en kort men explosiv målvakt som kommunicerar mycket med min backlinje. Jag gillar att delta i spelet med bollen och hoppas kunna ge en trygghet till laget. Mina styrkor är reflexer och 1 mot 1 spel.

Varför blev de IFK 2021

-Dels för att det känns otroligt skönt att få komma hem till Eskilstuna igen efter några år i olika städer och då kändes IFK som det klara valet eftersom jag är en IFK-grabb sen liten. Sen la man upp en tydlig bild om säsongen och klubben som fick mig att vilja komma hem och hjälpa klubben att nå dessa mål.

Dina förväntningar på säsongen?

-Dom är otroligt höga, framförallt så att dom löser så vi ska få börja spela matcher igen.
Men förväntningarna på laget i år är att vi ska ta kliv uppåt i tabellen och vara med och kriga mot alla lag i serien. Vi har en ung trupp som är otroligt hungriga och förväntningarna jag har på oss alla är att vi kommer behöva ta ansvar både på och utanför planen om vi ska lyckas den här säsongen.

Vi tackar Kevin för intervjun och önskar honom all lycka under 2021!