Kim Vaattovaara ny tränare för U17!

Kim-2-768x519

Kim Vaattovaara, 32, är klar som ny huvudtränare för IFK Eskilstunas U17-lag 2021!

Kim tillträder som ny huvudansvarig tränare för IFK:s U17-lag (Tidigare P04) från och med 1/1-2021, men har redan hunnit träffat laget ett par gånger.

Vi passade på att ställa några frågor till Kim:

Vem är Kim Vaattovaara?

– Fyller 33 i december, uppvuxen i Norrköping i en riktigt fotbollsfamilj. Har bott i Eskilstuna i drygt 1,5 år då jag började jobba på Södermanlands Fotbollförbund som tävlingskonsulent.

Vaattovaara är ett namn som klingar bekant inom Sörmlandsfotbollen?

-Ja, farsan (Sulo Vaattovaara) är uppvuxen i Torshälla och har TNIS som moderklubb. Han gjorde väl ett par år i TNIS innan han gick vidare och spelade i Gällivare SK, Hammarby IF och en annan kamratförening ett par mil söderut, IFK Norrköping.

Beskriv din fotbollsbakgrund och karriär hittills?

– Började i IFK Norrköpings bollekskola vid 5 års ålder. Sedan dess har fotbollen funnits med hela tiden. Nådde som högst division 3 som spelare och valde tränarinriktningen när tränaren ville ha med mig som assisterande tränare i dåvarande division 2-klubben IF Sylvia säsongerna 2017 och 2018, vilket också är mitt senaste tränaruppdrag. När jag sedan fick jobbet på Södermanlands Fotbollförbund så fick det ligga i fokus under en period men nu känner jag mig redo att ta mig an tränarrollen igen.


Dina intryck av IFK Eskilstuna och varför föll valet på oss?

– Har fått ett jättebra intryck av föreningen och haft bra samtal med personerna som är involverade i föreningen. Det verkar vara en förening med en bra organisation och en bra ungdomsverksamhet som man vill vara med och utveckla ytterligare.

Dina förväntningar på säsongen 2021 och eventuella mål både för dig och laget?

– Det är för tidigt att prata om några resultatmål. Jag har än så länge bara presenterat mig kort för laget och jag ska låta dom slutföra sin säsong ordentligt först. Men en målsättning är såklart att vi ska fortsätta utveckla fotbollsspelare som förhoppningsvis kan ta plats i IFK Eskilstunas A-trupp framöver. Jag har redan haft några korta samtal med A-lagstränaren Andreas Fröjdfeldt och förhoppningen är vi kan ha en tät och bra dialog sinsemellan under säsongen.

Vi hälsar Kim varmt välkommen till kamratföreningen och önskar honom ett stort lycka till!