Kristian Lee-Him klar för IFK!

IFK spelarna 2022-03-26 261 (2)

Den 28 årige mittfältaren med bakgrund från Italien-Kanada har skrivit på för säsongen 2022 och ansluter från Nyköpings BIS.

Tränare Andreas Fröjdfeldt säger så här om Kristian:
– Kristian är en spelare som klarar av de flesta roller på planen, en väldigt mångsidig spelare. Hos oss kommer han främst att användas på centralt mittfält och där har han egenskaper som vi har saknat tidigare och vi får nu in tyngd och rutin.

Vi passade också på att ställa ett par frågor till Kristian inför säsongen:

Kan du beskriva din karriär hittills?
– Jag spelade division 1-fotboll för NCAA samtidigt som jag studerade på universitet i USA och ville efter det flytta till Europa för fotbollens skull. Spelade 2 säsonger i Slovenien och sedan 2 säsonger i Tyskland innan jag sommaren 2020 hamnade i Sverige och Fagersta. Sommaren 2021 lämnade jag Fagersta för Nyköpings BIS och nu har jag hamnat här i Eskilstuna. Har tidigare i min karriär blivit kallad till samlingar för Trinidads U20 och U23-landslag.

Beskriv dig själv som fotbollsspelare?
– Jag skulle beskriva mig själv som en mångsidig spelare. Kan spela både offensiv mittfältare samt back. Jag är stark på fasta situationer, tycker att jag har ett bra tillslag samt att jag är en duktig bollvinnare som kan läsa spelet defensivt.

Varför blev det just IFK?
– Jag valde IFK för att det är en positiv miljö med en ledarstab som alltid motiverar och stöttar sina spelare. Spelartruppen är ung och ambitiös där många har viljan att utvecklas och nå nästa nivå. Jag hoppas att jag kan bidra med min erfarenhet.

Dina förväntningar på säsongen?
– Varje år är mitt mål att sluta högst upp. Det är alltid bra att sätta höga mål för att pusha sig själv och laget. Gör alla sitt bästa så kommer resultaten att komma. Jag ser stor potential i detta lag och jag tror att vi tillsammans kan gå långt.

Vi tackar Kristian för intervjun och hälsar honom varmt välkommen till IFK Eskilstuna!