Kristian Lee-Him på landslagsuppdrag!

Kris - landskamp för Trinidad 1

IFK:s mittfältare Kristian Lee-Him har varit iväg på landslagsuppdrag för sitt Trinidad & Tobago!

Den kanadensiska mittfältaren, med medborgarskap även i Trinidad, Kristian Lee-Him har varit iväg på sitt allra första landslagsäventyr när han blev inkallad till Trinidad och Tobagos landslagssamling i USA under den gångna helgen där träningar och en match mot Guatemala stod på schemat.

Vi passade på att höra lite med Kris om hur upplevelsen har varit och hur det kom sig att han fick en kallelse:
– Min pappa är från Trinidad så på det sättet har jag medborgarskap där. Jag har tidigare tränat med med både U17, U20 och U23-landslaget när jag växte upp, jag fick bara inte spela någon officiell landskamp med dom.
Jag var på radarn att få en kallelse redan förra året efter min fina säsong i IFK Eskilstuna. Tillslut kom nu chansen när Trinidad meddelade att dom skulle spela en träningslandskamp mot Guatemala som en uppvärmning inför deras Gold Cup-förberedelser. Den här matchen är en chans för mig att få en landskamp och för tränaren (Angus Eve) att få se flera spelare, så som mig själv.

Det blev en snabbinkallelse för mig då jag fick flyga redan i fredagsnatt, före resten av truppen anslöt. Dom andra hade tränat i Trinidad en vecka före. Vi hade sen en träning med taktik och formation inför matchen under lördagen, för att sen spela på söndagen i Philadelphia Union’s stadium (där MLS-laget spelar). Jag förväntade mig verkligen inte att få starta matchen eftersom att jag hade rest så långt och är helt ny i laget, men de fick ja.

Det var verkligen en rolig upplevelse för mig och jag fick spela i ungefär 60 minuter i min allra första landskamp för Trinidad med alla fans som hejade på.

 

(Bilder från Trinidad & Tobagos fotbollförbund, TTFA)