Lasse Ström tillbaka i IFK!

lasse ström 2023

IFK har gjort klar med en ny assisterande tränare och det är ingen mindre än den tidigare IFK-tränaren och spelaren Lasse Ström som återvänt till moderklubben igen!

Lasse som började sin spelarkarriär i klubben tog under 2010 över som ny A-lagstränare i föreningen efter att ha bott i Norrköping och både spelat och varit tränare i bland annat IF Sylvia. Efter Sylvia hamna Lasse som tränare i IFK Norrköpings U19-lag tillsammans med ett annat känt tränarnamn, nämligen Sören Cratz innan han alltså återvände hem till Eskilstuna igen och var tränare i klubben fram till 2012.

Vi passade såklart på att höra om Lasses tankar om att åter vara i IFK igen:

Tillbaka i klubben igen, hur känns de?
– Känns jättebra, det är min moderklubb och IFK har något på gång. Jag har även grabben som spelar i ett av pojklagen och det har alltid varit en bra ungdomsverksamhet och nu känner jag även att man tar vara på sina egna spelare från de egna leden.
Det känns spännande och ska bli riktigt roligt.

Hur ser du på truppen just nu?
– Bra homogen grupp där man trivs tillsammans och en bra mix som många sagt, det är viktigt med många unga spelare och sen dom rutinerade killarna är ju bra killar, inte bara på plan utan även utanför. Man gjorde en bra höst och vi jobbar vidare därifrån, sen får man se hur långt de kan räcka. Jag tror fortfarande också att man ska ha tålamod med laget och bygga successivt. Får alla bara vara hela och friska så ser det bra ut.

Är det topp 5 vi pratar om?
– Svårt att säga, men jag tror att alla som håller på med lagidrott, och det är en klyscha att säga, men man vill vinna varje match och det kommer vi gå in och försöka göra och sen får vi väl se hur långt det tar oss.

Vi tackar Lasse för dom orden och hälsar han varmt välkommen tillbaka till föreningen igen!