Lee-Him klar för 2024!

Kristian Lee-Him 2022

Den centrala mittfältaren, Kristian Lee-Him, 30, har förlängt sitt avtal med IFK över säsongen 2024!

Kris går nu in i sin tredje säsong med klubben och har med sin kraftfullhet blivit en viktig kugge i laget. Kris har främst spelat på det centrala mittfältet, men även fått vikarierat en hel del på mittbackspositionen genom åren. Under säsongen 2022 blev han även tilldelad priset som årets mest värdefulla spelare i klubben och under 2023 fick Kris även göra ett par landskamper för Trinidad och Tobago. Vi är alla inom klubben glada att Kris fortsätter hos oss och ser fram emot att se han under säsongen 2024.

Tränarna Kent Andersson & Jesper Strid säger så här om Kris:
– Kris är numera en landslagsmeriterad, och erfaren spelare som gärna använder sin fysik.
Han har bra och viktiga egenskaper att bidra med till årets IFK-trupp och vi ser fram emot att jobba med honom under året. 

Vi tog även ett par frågor till Kris:

Du går nu in i din tredje säsong med IFK, hur känns det att ha förlängt med klubben?
– Det är en god känsla jag har och kan kalla klubben mitt hem. Alla runt omkring klubben är väldigt välkomnade och stöttande vilket tillåter mig att spela mitt bästa spel och veta om att dom litar och tror på mig. Att jag nu fortsätter en tredje säsong gör också att vi får fortsätta bygga på en bra kemi med varandra i laget. De tror jag är formeln för att skapa ett vinnande lag.

Under förgående säsong fick du chansen att representera din pappas land, Trinidad, i ett par landskamper. Kan du beskriva den känslan och den upplevelsen?
– Det var en overklig erfarenhet att få spela för Trinidad och Tobagos landslag. Att få representera min pappas land betyder allt för mig. Att få spela på den internationella nivån och att få lära sig av dom bästa tränarna och spelarna gör att man förbättrar sig själv ännu mer. Att också få spela mot andra proffsspelare på den nivån från andra länder är verkligen en upplevelse. Det var verkligen ett år att komma ihåg, att få spela Nations League och nu få chansen att spela i det kommande Copa America.

Vad tror du annars om årets IFK-lag och den nya ledarstaben? Är det någon spelare i laget du tycker att man ska hålla ett extra öga på i år?
-Det är verkligen en stor omställning, men en nystart med dom nya coacherna för klubben. Det är alltid en utmaning att lära sig en ny spelfilosofi, men det är en process som vi spelare måste tro på och än så länge går det väldigt bra. Det är också kul att se en legend som Sebastian Larsson vara en del av det är som hjälper oss med sin erfarenhet. Han är en sån som vi alla kan lära av, speciellt våra unga spelare. 

En av spelarna i laget att hålla koll på är Albin Flodkvist, han är en talang som kan ta nästa steg om han fortsätter jobba hårt. Även spelare som Carl Wärme och Salem Bakos har skaffat sig erfarenhet att spela i division 2 nu i ett par säsonger och har alla möjligheter att också ta nästa steg.

Vad är din egna målsättning med säsongen?
-Mitt främsta mål med säsongen är att se till att hjälpa laget på alla sätt jag kan. De gäller att få ut de bästa av mina lagkamrater och mig själv för att förbättras på planen. Det andra är att tävla, försöka vinna varje match i ligan. Vi har alltid haft ett lag för toppen av tabellen, men när det kommer till disciplin och konsekvens har det saknats dem senaste säsongerna. Förhoppningsvis med några av dom nya spelarna som vi fått in tillsammans med ledarstaben så kan vi fortsätta tävla och vara fokuserade för att få ut det bästa den här säsongen. 

Vi önskar Kris all lycka under säsongen!

 

(Foto av: Tommy LS)