Målvakten Sam Jammeh klar för IFK!

Sam-Jemmah

Den finsk-gambianska målvakten Sam Jammeh, 29, är klar för IFK Eskilstuna över säsongen 2020. Sam ersätter den tidigare målvakten Felix Karlsson som valde att återvända till Västerås under den långa försäsongen som uppstod. Vi önskar honom all lycka med sin fortsatta karriär.

IFK Eskilstunas tränare Andreas Fröjdfeldt & Stefan Ilic om rekryteringen av Sam:

-Vi har letat efter en rutinerad målvakt som ska känna sig trygg med att vi har ett spelsätt där målvakten ofta kan bli involverad i anfallsspelet. Vi fick ett gott intryck av Sam som målvakt när han var motståndare till oss och han har förstärkt det intrycket under träningarna han har deltagit på.

Vi passade även på att ställa 3 frågor till Sam:

1. Beskriv din fotbollskarriär hittills?
-Startade min karriär i min moderklubb i Finland som heter FC Viikingit och har i Finland även spelat i FF Jaro. I Sverige har jag spelat för Säffle FF , IK Gauithiod samt varit ett par månader med Degerfors IF. Jag har även spelat för Gambias landslag.

2. Beskriv dig själv som fotbollsspelare?
-Jag är en modern typ av målvakt som är duktig med fötterna och och gillar att vara ett understöd i anfallsspelet. Jag tycker att jag har styrkor i mitt 1vs1 spel samt att jag försöker vara en ledare både på och utanför planen.

3. Dina förväntningar på kommande säsong?
-Mina enda mål är att tävla om att vinna serien samt visa att jag är seriens bästa på min position.

Vi hälsar Sam varmt välkommen till IFK och önskar honom ett stort lycka till under 2020!