Michael Awaah Dome-Bemwin klar för IFK!

michael 2021

Den 24årige centrala mittfältaren ansluter från IK Gauthiod som senast slutade på en 7:e plats i Division 2 Norra Götaland och har skrivit på för hela säsongen.


Tränaren Andreas Fröjdfeldt säger så här om Michael:

-Vi har under senaste veckorna tittat efter att få in en sista central mittfältare i truppen och då har vi letat efter en rutinerad spelare med sina styrkor i defensiven. I Michael så har vi fått de delarna och vi tror att han kommer att bli en väldigt uppskattad spelare i vår klubb. Utöver att vara en kraftfull bollvinnare har han också ett väldigt fint tillslag och väl utvecklad spelförståelse som kommer att gynna vår offensiv.


Vi passade på att ställa några frågor till Michael för att få veta lite mer om honom.

Beskriv din karriär hittills?

-Skrev på mitt första professionella kontrakt 2016 med en spansk klubb som heter Real Aviles CF. Därefter hamnade jag i Cypern under ett halvår och flyttade sedan hem till England för ett lag som heter Lewes FC. Under sommaren 2020 skrev jag på ett kontrakt för IK Gauthiod och spelade där resterande del av säsongen och nu är jag här.


Beskriv din spelstil?

-Jag är en enkel spelare som gillar att skydda min backlinje och bryta så många anfall som möjligt genom att antingen läsa spelet och bryta passningar eller genom att vinna dueller. I anfallsspelet föredrar jag att hålla bollen på marken och vara spelförande.


Ditt intryck av laget samt förväntningar på säsongen?

-Jag är förvånad över standarden på många spelare kontra vad jag tidigare sett i division 2. Jag går in för att vinna alla matcher och om det inte lyckas så ska vi göra allt vi kan för att få med oss poäng i varje match. Jag tror att när detta lag har en bra dag så kommer det att vara väldigt svårt att slå oss.


Vi hälsar Micheal varmt välkommen till IFK och önskar honom all lycka under säsongen!