Niklas Ericsson till IFK Eskilstuna!

niklas ericsson 2021

Mittbacken, som under året varit lagkapten i VSK Fotbolls U19 är klar för IFK Eskilstuna där han är tänkt att ersätta Viktor Steen som kommer att spela högre upp i seriesystemet. Niklas läggs inte till på ”lånelistan” mellan klubbarna då denna övergång är en permanent sådan. Vi hann få se en glimt av den storvuxne mittbacken under slutet av matchen mot Arameisk-Syrianska.

Tränare Andreas Fröjdfeldt om Niklas:

– Planen var att Viktor skulle vara här året ut och att Niklas skulle ersätta honom i januari men nu sker det lite tidigare. Niklas är en välskolad mittback med fin spelförståelse och ett kraftfullt duellspel. Med Niklas in i truppen ser vi till antal och kvalité välrustade ut defensivt inför höstens många matcher.

Vi passade även på att ställa några frågor till Niklas:

Hur ser din fotbollsbakgrund ut?

– Min fotbollskarriär har mestadels bestått av ungdomsfotboll i min moderklubb Norrby SK utanför Sala och i Västerås SK som jag anslöt till som 14 åring. I Västerås har jag däremot gjort en stor utveckling och har också fått möjligheten att testa på seniorfotboll i form av U21 matcher och A-lags träningar. Hösten 2019 gjorde jag också debut för A-laget som 16 åring i en cupmatch.

Beskriv dig själv som spelare?

– Jag är en stor, stark och spelskicklig mittback som också tycker om att göra mål på fasta situationer. Jag tar gärna på mig ledarrollen på planen.


Dina förväntningar nu på hösten?

– Mina förväntningar på hösten är framförallt att det ska bli jäkligt roligt, men också att det helt och hållet är rätt steg att ta för mig i min utveckling. Det är ett nytt spännande uppdrag som väntar men jag är redo för uppgiften.

Varför blev det IFK?

– Det blev IFK för att laget nyligen tappat en mittback vilket öppnar upp möjligheten för mig att ansluta till truppen med kort varsel.

Vi tackar Niklas för intervjun och önskar honom ett stort lycka till under säsongen!