Ny hemmamatch – Mjölby gästar!

hemmamtch 2023_1200x628 kopia 2

IFK fortsätter spela hemmamatcher, detta blir nu den 4:e hemmamatchen efter 5 omgångar när vi nu gästas av östgötarna Mjölby AI FF på Valborgsmässoafton.

Blåtopparna kommer från en stark avslutning senast när man förlorade mot Assyriska FF på hemmaplan. Det var dock tyvärr en allt för svag första halvlek som satte käppar i hjulet i den matchen. IFK inledde matchen mot Assyriska på ett alldeles för svagt sätt och man hade två insläppta mål redan efter 8 minuter. Vi skulle få in en tidig reducering i början av den andra halvleken och fick till ett bra tryck mot gästerna, dock skulle det inte räcka hela vägen utan man fick se sig besegrad.

Nu riktar vi fokuset på dagens match då vi tar oss an Mjölby AI FF. Det är ett Mjölby som startat seriespelet med 1 inspelad poäng, men det ska man verkligen inte underskatta. Laget har spelat mot tre topptippade lag och där man senast föll mot Nyköpings BIS med 2-4 efter ha tappat en 2-0-ledning. Poängen laget hittills har lyckats tagit skedde borta mot Smedby AIS där resultatet skrevs till 0-0. Ett Smedby som vi i IFK hade tufft med, men där vi lyckades få med oss ett segermål och vann den matchen med 0-1. Vi kan alltså räkna med ett tufft motstånd idag som verkligen är i behov av poäng.

På skadelistan hos IFK finner vi fortsatt Gustav Jarl och Jakob Jensen. Missar matchen gör även Alve Nilsson och Simon Helg på grund av sjukdom. Glädjande är att Salem Bakos är tillbaka i truppen efter sin skada.

Truppen ser ut enligt följande:
Alex Hellgren Villegas – Mv
Petter Björkman – Mv
Markus Assarsson
Albin Malm
Carl Wärme
Kristian Lee-Him
Joel Rigö
Mohammed Wahap
Gilbert Ishimwe
Felix Wall
Simon Lundevall
Joel Hedström
Robin Norlin
Eldin Lugonja
Naod Teklebrhan
Salem Bakos
Emil Fritzell
Albin Flodkvist

Entré:
Insläpp sker via ingången närmast ”Circle K” på Västeråsvägen.
Entréerna öppnar 15:00.

Vuxna: 100kr
Pensionärer och studerande: 80kr
Barn & Ungdomar upp till 16 år: Fri entré
Säsongskort: Kan du köpa på plats eller läsa mer om via länken här: https://ifkeskilstuna.com/supporter/sasongskort/

Servering med allt från grillade hamburgare, korv med bröd, kaffe, dricka och godis finnas i samband med entrén.

Matchsponsorer är:
Nordic Spice AB, Tuna Trafik AB, Länsförsäkringar Södermanland, Biltjänsten Serrander Bil AB, Webone AB och Kungsgatan69

Speaker: Johan Englund

Bollkallar: IFK Eskilstunas F8-9-lag.

Varmt välkommen till Tunavallen!