Oavgjort i derbyt!

IFK vs City O 2021-11-14 211

(Foto: Tommy LS Andersson)

Årets andra derbymatch som spelades i söndags mellan IFK Eskilstuna och Eskilstuna City slutade oavgjort, 1-1 (0-0). IFK:s målskytt blev Mohammed Wahap.

Det var en rätt lugn första halvlek där båda lagen skapar ett par bra lägen, men där IFK kanske var närmast mål. Robin Holm har bland annat två fina lägen innanför straffområdet men utan att få lyckas få dit den där riktiga träffen, samt Jacob Lackell som har en bra vollychans men utan att lyckas få bollen på mål. 0-0 stod sig halvleken ut.

I den andra halvleken är det mer City, vilket var förståeligt då dom var tvungna att vinna matchen för att ha en chans att fixa nytt kontrakt till 2022. Bland annat har hemmalaget City en fin omställning att göra 1-0, men Kevin Dyplin i IFK-målet gör en fin räddning. Bara anfallet efter kommer istället 0-1 för IFK efter att Robin Holm fått en passning strax utanför straffområdet och driver ner med bollen fint och slår sedan ett perfekt inlägg där Mohammed Wahap snyggt ryckt förbi sin försvarare och elegant nickar dit ledningsmålet för IFK i den 49:e minuten.
Ledningen skulle dock inte hålla länge, för bara 6 minuter senare kvitterar City efter en hörna som nickas dit.
IFK har sedan två fina lägen att på nytt ta ledningen, men man är inte tillräckligt klinisk i avslutningsmomentet. Därefter är det de randiga som går för segern och skapar flera farliga lägen utan att få dit bollen i mål. Bland annat har City ett fint inlägg i slutsekunden och en bra nick som är på väg att gå i mål men som stoppas i sista stund av Kevin i IFK-målet och matchen slutar 1-1.

Nästa IFK-match, som även blir årets sista hemmamatch spelas nu på lördag den 20 november kl.14:00 på Tunavallen då Södertäljelaget Syrianska FC gästar oss. Mer om den matchen kommer under veckan.