Oavgjort i premiären!

IFK-Trosa-2020-768x576

(På bild från v: Sebastian Gustavsson, Emil Fritzell, Jakob Jensen)

Det blev delad poäng under söndagskvällens seriepremiär i division 2 mot Sörmlandskollegan Trosa-Vagnhärad SK hemma på Tunavallen. Slutresultatet skrevs till 1-1 (1-0) och målskytt i IFK var Emil Fritzell.

IFK inledde piggt och kunde redan i den 5e matchminuten göra 1-0 genom en lång fin boll från Hugo Rödlund ner mot vänster om straffområdet där Peyman Alkoyun kunde ta emot den och spela fram Emil Fritzell som sköt in bollen i den bortre delen av målet.
IFK gör en bra första halvlek och för det mesta av spelet, även fast Trosa ibland var snabba i sina omställningar och hade ett bra kvitteringsläge i slutet av den första halvleken men där Sam Jammeh, IFK:s nya målvakt fick göra en fin dubbelräddning. Resultatet stod sig till halvtid.

I andra halvlek var det Trosas del att ta över spelet och IFK blev allt mer nedtryckta mot eget mål. Gästerna skapa en del chanser och Sam fick agera ett par gånger i målet. Men i den 75:e minuten orkade inte blåtopparna stå emot längre, och gästerna kvitterade efter en tilltrasslad situation i straffområdet.

Resultatet stod sig matchen ut, och de båda nykomlingarna delar på poängen.
Skönt att vi äntligen är igång!

Nästa match spelas borta på Gotland mot FC Gute, söndagen den 28/6 kl.16.30.